År 2000 - ingen grunn til å feire...

Ikke alle teller like iherdig ned til den store milleniumsfesten. Mange skal slett ikke feste.

Artikkelen er over 20 år gammel

Angola: Store deler av befolkningen i Angola må hver dag leve med risikoen for å bli skadet eller drept av en fiende som forlot åstedet for dager, uker eller år siden. Tiår med borgerkrig har etterlatt landet overstrødd av landminer, og så lenge krigen fortsetter, vil flere bli lagt ut.

Balkan: I dag ble ti personer skadet da en bombe eksploderte i en serbisk kafé i Kosovo. Til tross for massiv internasjonal deltakelse, er konflikten på Balkan langtfra noen løsning. De etniske konfliktene stikker dypt og blir stadig synlige i vold og sammenstøt. Dermed er det vanskelig å bygge opp områder som er totalt ødelagt.

Burma: Epidemier, hungersnød, tvangsarbeid og borgerkrig er hverdagen for deler av Burmas befolkning.
- Hvis du er innbygger av Burma, står du i fare for å bli krigsflyktning. Du står i fare for å bli tvangsinnmeldt i arbeidsstyrker. Hvis du er politisk aktiv, står du i fare for å bli fengslet. Hvis du er i fengsel, står du i fare for å bli smittet med HIV. - De steriliserer ikke sprøytene der, sier Jim Roberts i Amnesty International. Han hevder at Burma til enhver tid har rundt 1500 politiske fanger.

Tsjetsjenia: I begynnelsen av desember ga Moskva innbyggerne i Groznyj, hovedstaden i utbryterrepublikken, et ultimatum: Forlat byen eller dø. Mange hadde allerede flyktet, men noen var for svake eller gamle til å dra fra sine hjem midt på vinteren.

Nord-Korea: Befolkningen i Nord-Korea har sultet lenge. Lenge. Fattigdom og hungersnød preger landet. Byene er forvandlet til kalde gettoer. På landsbygdene har folk levd på næringsfattig mat av gress og trær, bare for å kunne stille sulten et øyeblikk. Det ryker heller ikke fra pipene - brensel har manglet i lange tider.

Kilde: ABCNews.

Flere artikler

  1. - Gjennombrudd i Groznyj

  2. Millenniumsklokken stoppet

  3. Jubel på Times Square

  4. Frykter «skandinavisk» MC-krig

  5. Gissel tilbake i flyet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder