Denne sprekken er begynnelsen på et nytt kontinent

En gigantisk sprekk har oppstått i Riftdalen i Kenya. Geologer er ikke overrasket, for det østlige Afrika er i ferd med å rive seg løs.

En video filmet av en Reuters-medarbeider viser hvordan forkastningen strekker seg gjennom landskapet - en påminner om at det populære turistområdet befinner seg på noe som kanskje er verdens mest ustabile grunn.

Det afrikanske kontinent er i ferd med å rive seg fra hverandre. Det skjer svært, svært langsomt, men likevel bygger spenningen i kontinentalplaten seg stadig mer opp. Over tid blir spenningen enorm.

Fikk sprekk i gulvet

Eliud Njoroge og hans kone var inne i huset sitt da en sprekk plutselig oppsto i sementgulvet og startet å utvide seg, skriver Reuters.

les også

Mannen ble lovet rusbehandling i Afrika. Han sier han havnet på kjøret på en grisefarm i Nairobi.

På hovedveien i byen- som er en av hovedinnfartsårene til Maasai Mara naturreservat - begynte andre sprekker å komme for dagen etter ukevis med regn, oversvømmelser og jordskjelv.

Veien ble reparert i løpet av en dag. Men revnen har tvunget andre familier til å forlate hjemmene sine, og geologer advarer om at den kan utvide seg ytterligere med mer regn, som er ventet i løpet av de neste par månedene.

50 millioner år

Geologer har også sagt at myndighetene er nødt til å gjøre mer for å ta forkastningene med i beregningen når de planlegger nye veier, jernbanelinjer og andre infrastrukturprosjekter.

les også

Jordskjelv rammet California: Varsler nytt kjempeskjelv på Vestkysten

Den store afrikanske riften strekker seg fra Syria til Moçambique, er rundt 6000 kilometer lang og mellom 30 og 100 kilometer bred. Mange steder er den mer enn tusen meter dyp.

I løpet av rundt 50 millioner år vil riften ha ført til at en ny plate har delt seg fra resten av Afrika. Havet vil trenge inn der Riftdalen en gang var, og halvparten av Etiopia, Somalia Kenya og Tanzania vil ha dannet et nytt kontinent.

SPREKKELIG OVERRASKELSE: En mann tar en selfie nær sprekken som plutselig har oppstått i Kenya. Geologer sier sprekken har oppstått etter mye regn kombinert med erosjon og en underjordisk forkastning i Riftdalen nær byen Mai Mahiu i Kenya. Foto: THOMAS MUKOYA / Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder