HEDRET: artin Scorsese i midten, flankert av skuespillerne Robert De Niro og Leonardo DiCaprio på Museum of Modern Art da Scorsese ble hedret i november. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix

Skuespiller Robert De Niro fikk ærespris – langet ut mot Trump

75 år gamle Robert De Niro ble hedret på Marrakech film festival og fikk æresprisen overrakt av sin gode venn og makker, regissør Martin Scorsese.

NTB

De Niros karriere begynte på Broadway, før han oppdaget filmens verden i en alder av 20 år. Han har jobbet med Scorsese på en rekke filmer, fra «Taxi Driver» i 1976 til «Casino» i 1995 og innhentet blant annet ti Oscar-statuetter. Deres niende film sammen blir Netflixs «The Irishman», som slippes i 2019.

– Vi spilte inn vår første film sammen, jeg tror det var for over 45 år siden. Det har vært en av de store velsignelsene i livet mitt, sa De Niro lørdag.

Da Scorsese overrakte ham prisen, fleipet han med at det var vanskelig å definere hvor fyren befinner seg i karrieren.

– Hva er dette? Midten av hans karriere? Det er kanskje mer korrekt å si høydepunktet i karrieren hans, men så har denne fyren her flere høydepunkter enn Atlasfjellene, sa Scorcese.

De Niro benyttet anledningen – igjen – til å lange ut mot president Donald Trump og hans «Amerika først»-mantra.

– Dessverre er det slik i mitt land at vi går gjennom en grotesk versjon av nasjonalisme, kjennetegnet av grådighet, fremmedhat og egoisme under slagordet «Amerika først», sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder