STÅR FRAM: Spesialrådgiver Kellyanne Conway i Det hvite hus sier i et intervju i CNN-programmet «State of the Union» søndag at hun har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Conway sier hun selv har vært utsatt for seksuelt overgrep

I et intervju der hun forsvarte Brett Kavanaugh, sa Det hvite hus-rådgiver Kellyanne Conway at hun selv har vært utsatt for seksuelle overgrep.

  • synne.lykkebo.hafsaas@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

NBC: FBI får sterke begrensninger på Kavanaugh-etterforskning

Samtidig sa hun at kvinners sinne over slik oppførsel ikke bør påvirke Kavanaughs nominasjon til amerikansk høyesterett.

les også

Trump beordrer FBI-etterforskning av Kavanaugh

Uttalelsene fra spesialrådgiveren i Donald Trumps regjering kom under CNN-programmet «State of the Union» søndag. Der sa Conway at Kavanaughs motstandere feilaktig politiserer nominasjonen hans og gjør det til «et møte i metoo-bevegelsen».

Hun hevdet at mediene og andre ofte behandler ofre annerledes «ut ifra politikken deres».

les også

Brett Kavanaugh til frontalangrep: Hevder seg utsatt for svertekampanje

– Jeg er empatisk overfor ofre for seksuelle overgrep, seksuell trakassering og voldtekt. Jeg er selv et offer for seksuelle overgrep, sa Conway, uten å utdype videre.

– Men jeg forventer ikke at dommer Kavanaugh eller Jake Tapper eller Jeff Flake eller noen andre holdes ansvarlig for det. Du må holdes ansvarlig for din egen oppførsel, sa Conway.

les også

Hagen støtter Kavanaugh: – Vanlig oppførsel for 17–18-åringer

Kavanaugh er anklaget av tre navngitte kvinner for overgrep på begynnelsen av 1980-tallet, da både de og han var tenåringer. Conway deltok i CNN-programmet for å forsvare Kavanaugh mot anklagene.

Rådgiveren har tidligere beskrevet anklagene mot Kavanaugh som «en omfattende konspirasjon fra venstresiden».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder