I ILDEN: Brett Kavanaugh stilte overraskende i et intervju på Fox News sammen med sin kone Ashley mandag. Der avviste han igjen alle anklager om seksuelle overgrep. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix

Senatets justiskomité stemmer over Kavanaughs nominasjon fredag

Senatets justiskomité skal fredag avgjøre om de vil godkjenne Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer. Sier komiteen ja, venter en avstemning i hele Senatet.

Magnus.Braaten@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Avstemningen i Senatets justiskomité skjer dermed kun én dag etter den planlagte høringen om overgrepsanklagene mot Kavanaugh torsdag.

To kvinner har stått fram ved navn og anklaget 53-åringen for seksuelle overgrep på 1980-tallet. Selv avviser Kavanaugh anklagene som «groteske og et åpenbart karakterdrap» og hevder å være utsatt for en koordinert innsats for å hindre ham i å få jobben som høyesterettsdommer.

les også

Kavanaugh avviser anklager i intervju: – Jeg har aldri forgrepet meg på noen

USAs president Donald Trump, som i juli nominerte Kavanaugh som ny høyesterettsdommer, har hevdet at det er Demokratene som står bak anklagene. Han har også sagt at han står bak Kavanaugh hele veien.

Republikanske medlemmer av justiskomiteen har varslet at det kommer til å stilles spørsmål ved kvinnenes hukommelse og mangelen på øyevitner og andre beviser for at de snakker sant. Fordi samtlige republikanere i komiteen er menn, har de hyret en kvinnelig advokat til å stå for utspørringen.

les også

Trump om Kavanaugh: – Jeg er med ham hele veien

Dersom Kavanaugh godkjennes i justiskomiteen, venter en avstemning i Senatet i plenum. Også der har republikanerne flertall, men en håndfull republikanere er fortsatt usikre på om de vil stemme i tråd med sitt parti. Blant dem er Lisa Murkowski, som tirsdag sa at hun mener FBI bør etterforske anklagene om seksuelle overgrep.

Det er ukjent når en eventuell avstemning i Senatet vil finne sted.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder