TIL SYKEHUS: Vanessa Trump, her sammen med Jared Kushner, Donald Trump og ektemannen Donald Trump jr. i juli 2016.
TIL SYKEHUS: Vanessa Trump, her sammen med Jared Kushner, Donald Trump og ektemannen Donald Trump jr. i juli 2016. Foto: JIM YOUNG / X90065

Donald Trumps svigerdatter sendt til sykehus etter mistenkelig brev

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 00:55
UTENRIKS

Donald Trump jr. raser etter at kona Vanessa åpnet et brev som inneholdt et hvitt pulver. Det viste seg å være et ufarlig stoff.

Presidentens svigerdatter åpnet konvolutten i morens leilighet på Manhattan i New York mandag formiddag lokal tid. Hun ringte deretter 911, og fortalte at hun hostet og følte seg kvalm, skriver AP. Hun ble derfor sendt til sykehus for sjekk.

Politiet har undersøkt det hvite pulveret, og sent mandag kveld sier de at stoffet er ufarlig. Politikilder sier til NBC News at foreløpige undersøkelser tyder på at det var maisstivelse, men dette er ikke bekreftet.

Brevet var egentlig adressert til Donald Trump jr., som er president Donald Trumps eldste sønn. Paret har fem barn. Det er ikke kjent om noen av dem var i leiligheten da brevet ble åpnet. Politiet bekrefter at konvolutten inneholdt et brev, men har ikke uttalt seg om detaljene.

Det hele har ikke falt i god jord hos Trump jr., som skriver følgende på Twitter sent mandag kveld norsk tid:

– Takknemlig for at Vanessa og barna mine er trygge og uskadede etter en utrolig skremmende situasjon denne morgenen. Motbydelig at enkelte individer velger å uttrykke sine meninger med en slik forstyrrende oppførsel.

Også lillesøsteren Ivanka Trump sender sine tanker til svigerinnen:

Til sammen tre personer, deriblant Vanessa Trumps mor, ble fraktet til sykehus for sjekk.

Både politiet og Secret Service, som har ansvaret for sikkerheten til presidenten og amerikanske embedsfolk, etterforsker hendelsen. Fox News skriver at Trump jr. fjernet vaktholdet fra Secret Service i september fordi han ønsket mer privatliv, men at det ble gjenopprettet etter rundt én uke.

I 2001 ble en rekke brev som inneholdt miltbrannbakterien sendt til flere amerikanske medier og de to demokratiske senatorene Tom Daschle and Patrick Leahy. Fem mennesker døde og 17 andre ble smittet.

Denne artikkelen handler om