MISTET LIVET: Både guvernøren i distriktet Puebla, Martha Erika Alonso, og hennes ektemann, Rafael Moreno Valle, omkom mandag. Bildet er tatt september 2011. Foto: IMELDA MEDINA / REUTERS

USA bistår Mexico i granskning av helikopterulykke

Mexico har bedt om hjelp fra amerikanske eksperter i etterforskningen av helikopterulykken julaften der et politikerektepar mistet livet.

mette.bjorberg.estep@ntb.no

Mexico har bedt eksperter fra både FBI og National Transportation Safety Board (NTSB) om å bistå i granskingen, ifølge avisen Milenio.

Drøye ti minutter etter at det private helikopteret av typen AgustaWestland AW109 hadde tatt av fra Puebla lufthavn julaften med den ferske guvernøren og hennes mann, senator Rafael Moreno Valle, ble kommunikasjonen med bakken brutt. Deretter styrtet helikopteret.

les også

Meksikansk politikerpar døde i helikopterstyrt – krever uavhengig etterforskning

Landets visesamferdselsminister sier ekspertene er invitert for å sikre at det ikke etterlates noen tvil om årsaken til ulykken mandag. Også produsenten av helikopteret og motoren skal delta i etterforskningen for å avdekke om teknisk feil kan ha spilt en rolle.

ÅSTED: Redningsmannskaper, militære og politi var på krasjstedet ved Puebla by, sørøst for Mexico by. Foto: IMELDA MEDINA / REUTERS

Mexicos minister for offentlig sikkerhet, Alfonso Durazo, gikk tirsdag ut og ba folk avstå fra spekulasjoner rundt årsaken til ulykken. På sosiale medier har det raskt spredt seg rykter om at helikopteret kan ha blitt skutt ned.

Alonso og Valle tok av i helikopteret i Puebla de Zaragoza og krasjet i Huejotzingo, rundt 30 kilometer fra byen. To piloter og en tredje passasjer, Valles assistent, omkom også i ulykken. Årsaken er ikke kjent, og begge pilotene beskrives som svært erfarne, men én av dem skal ha vært mest erfaren med fly og ikke helikopter.

les også

USA iverksetter shutdown – demokratene mener Trump har slått seg vrang

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador kondolerte tirsdag på Twitter og lovet at ulykken skal granskes.

Alonso tiltrådte i jobben som guvernør bare ti dager før styrten, og mannen hennes hadde samme stilling fram til januar 2017. Begge var medlemmer av det konservative partiet PAN.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder