VANT: Michael Sessions (18) blir ny borgermester i Hillsdale. Her er han avbildet på Hillsdale High School der han henger til vanlig.. Foto: AP

18 år og borgermester

(VG Nett) 18 år gamle Michael Sessions overtar som borgermester i byen Hillsdale i Michigan etter at han vant med to stemmer.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

18-åringen fikk flere stemmer enn den nåværende og litt eldre borgermesteren, Doug Ingles (51). Mandag tar han over som borgermester i byen etter at Ingles trakk kravet om omtelling.

Under et spesialmøte lørdag trakk Ingles begjæringen om omtellingen som var planlagt 5. desember.

- Jeg ønsker den tiltredende borgermester Sessions lykke til og tilbyr all den støtte jeg kan gi, sa Ingles, ifølge AP.

Valget i Hillsdale var svært jevnt, men det var Sessions som stakk av med flest stemmer med 670 mot 668. Nå blir han trolig den yngste borgermesteren i USAs historie.

Droppet fotballen

18-åringen droppet en skolematch i fotball slik at han kunne delta på møtet lørdag. Han var glad for meldingen om at Ingles ikke lenger ber om omtelling.

- Jeg er glad for at vi bare kan gå fremover og inn i riktig retning, sa tenåringen som meldte seg som kandidat den 22. september, dagen etter at han fylte 18.

Dagen etter det igjen startet han sin valgkampanje og brukte 700 dollar eller rundt 4600 kroner som han hadde tjent i en sommerjobb.

I lokalsamfunnet kommer de til å savne Ingles.

- Han bryr seg om lokalsamfunnet sitt. Han har vært her hele sitt liv, sier Jack Vettel, rådsmedlem i byen med rundt 8000 innbyggere.

- Doug gjorde en tøff ting, det kan ikke ha vært lett for ham å gjøre dette, sa Vettel som nå må forberede seg på at det er en 18-åring som bestemmer i byen sør for Detroit.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder