Skyldig i drap, bortføring og voldtekt

(VG Nett) Juryen har funnet Marc Dutroux (47) skyldig i saken som omfatter drap, kidnapping og voldtekt av flere unge jenter i Belgia.

Robin Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Juryen i belgiske Arlon fant Dutroux skyldig i bortføring og voldtekt av seks skolejenter, og for drap på fire av dem, som leder for en bande pedofile.

Likene av jentene ble funnet gravlagt i Dutroux´ hage sommeren 1996.

Dutroux ble også funnet skyldig i bortføring av Sabine Dardenne, den gang 12 år, og Leatitia Delhez, 14 år. De to jentene ble reddet fra kjelleren i Dutroux´ hus.

Juryen har tatt standpunkt til 243 spørsmål som dommeren la fram i saken. Jury-medlemmene har tilbrakt de siste dagene på en isolert militærbrakke ved byen Arlon, hvor ingen av dem har kontakt med omverden.

Dette er Doutroux-saken. Kronologisk oversikt.

Høylydt gråt

Rettssaken har pågått i tre måneder, og det er lagt fram bevis om mishandling, gjentatte voldtekter, drap og frihetsberøvelse

Nekter for drap

Dutroux har benektet drapstiltalen, men innrømmet voldtekt. Han har tilstått at han bortførte seks jenter på midten av 1990-tallet. Han er fra før dømt for kidnapping av barn og voldtekt. Han hevder i sin forklaring at han bare er en liten del av et større pedofilinettverk.

Dutroux ekskone Michelle Martin, foretningsmannen Michel Nihoul og en annen mann, Michel Lelievre, er også tiltalt, men alle nekter straffskyld.

De tre andre tiltalte, deriblant Dutrouxs kone, risikerer 30 års fengsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder