EVAKUERT: Alexander Chadwick tok dette bildet med mobilen da t-banene i London ble evakuert. Foto: AP

VG Nett-leserne skriver fra London: - Våknet av smellene

(VG Nett) - Jeg våknet i dag tidlig av smellene. Vi skulle egentlig være her en uke, men nå prøver vi å få et tidligere fly hjem...

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Dette er beskrivelsen til en av nordmennene som befant seg i London da terrorbombene smalt torsdag morgen. VG Nett har opprettet en protokoll der nordmenn i London kan fortelle hva de har opplevd.

Send inn dine opplevelser her!

Les beskrivelsene til nordmenn i London her!

- Det var en kaotisk og merkelig stemning i dag morges da de store menneskemassene som stadig velter ut av togene i morgentimene å småløpe vekk fra stasjonen. Jeg fikk klamret meg til en buss, men da tre busser var rapportert å ha eksplodert, stoppet også de å kjøre, skriver Marit.

- Til tider panikk- Jeg er på jobb i dag og har fremdeles kollegaer som ikke har kommet seg inn, men alle er i det minste OK. Gatene rundt Baker Street er nå tomme for folk, og vi ser omtrent ingen biler som kommer forbi, bare ambulanser som kjører skytteltrafikk, skriver en annen VG Nett-leser.

- Sitter på et hotellrom ved siden av King Cross Stadion og det er fullt kaos. Folk skriker og hyler og det er til tider panikk. Helt forferdelig - har ikke ord på hvordan situasjonen er her, skriver John André Haltbakk.

Torsdag ettermiddag var det ikke meldt om skadde nordmenn, men det er ingen tvil om at det befinner seg mange norske turister og fastboende i London. VG Nett fikk i løpet av noen timer nærmere 50 beskrivelser fra nordmenn i nærheten av eksplosjonene.

- Rømmer byen- Det er tilnærmet unntakstilstand i London nå. På kontorer over hele byen blir folk sterkt anmodet om å holde seg innendørs. Noe av det mest skremmende for London-folk er kanskje det faktum at dette var et meget koordinert angrep mot både buss og t-bane, skriver en annen nordmann i London.- Er endelig på jobb ved Kings Cross. Måtte passere rett ved den første bussen som eksploderte. Gatene i området er fullt av politi, brannvesen og medisinsk personell. Her er alle nå bedt om å bli på jobb og ikke gå ut i gatene. Tiden går stort sett med til å lokalisere kollegaer og familie. Mobilnettene er fortsatt nede. Det vil også bli problemer med å komme seg hjem i kveld, skriver Trond Roten.

- Kaos overalt. Før folk visste hva som skjedde dro alle innover mot sentrum i busser fordi undergrunnen var stengt. Nå drar alle motsatt vei. Folk rømmer byen, skriver Janki.

SPRENGT: Dette bildet viser skadene en av bombene påførte en buss i London sentrum. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder