SATT PÅ DØDSTOGET: Kristin Hoston (27) gikk av toget fire minutter før den første bomben smalt og drepte minst syv mennesker. Her står hun utenfor Aldgate Station. Foto: HARALD HENDEN

Norske Kristin gikk av dødstoget 4 min før det smalt

LONDON (VG) Fire minutter før bomben smalt, gikk Kristin Hoston (27) av dette toget. Syv personer omkom i eksplosjonen.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Hun jobber i et forsikringsselskap i Leadenhall Street og var på vei til jobb i går morges da hun gikk av toget på stasjonen Tower Hill. Hun pleier å variere mellom å gå av på Tower Hill og Aldgate stasjon.

Gaten ble sperret

Få minutter senere, bare 100 meter etter at toget hadde passert stasjonen Aldgate, smalt bomben som drepte minst syv mennesker om bord. Klokken 08.49 fikk politiet den første meldingen om dødsdramaet på undergrunnen.

- Jeg var litt for nær. Jeg skjønner egentlig ikke hvor nær jeg var, sier Kristin Hoston.

UTBOMBET: Bomben som smalt på dette toget mellom Liverpool Street og Aldgate Station, tok livet av syv personer. Foto: MIKE PARTRIDGE

Fra kontoret kunne hun og kollegene se ned på inngangen til Aldgate Station hvor det krydde av politi og redningsmannskaper.

- En av kollegene mine satt to vogner bak der bomben var plassert. Da han kom inn på kontoret, var han åpenbart i sjokktilstand, sier 27-åringen.

Ved 15-tiden kunne hun forlate kontoret. Da hun kom ut, var det vanligvis så travle forretningsstrøket uten biltrafikk.

Hyl og skrik

- Det var ganske spesielt å gå ut. Det var ingen trafikk og bare politi i gatene. Jeg så mange mennesker som var ute og gikk fra jobb og på vei hjem.

27-åringen tok seg ned til Themsen der det var satt opp gratisbåter, slik at hun kom seg hjem til Battersea.

Andreas Wulff, som er kommunikasjonssjef i GE Money Bank, var på en konferanse på et hotell tvers over gaten for Edgware Station.

- Plutselig hørte vi hyl og skrik i resepsjonen. Der strømmet det på med hardt skadede folk som kom fra metroen, forteller Wulff, som er fra Stavanger.

SKADET: Passasjerer blir eskortert vekk fra Edgware Road stasjon, hvor en eksplosjon blåste av taket på en dobbeldekker buss. Foto: AP

- Uvirkelig

- Folk hadde sårskader og røykskader. Redningsmannskapene ga intravenøst, oksygen og bandasjer, og mange av dem som kom inn var åpenbart i sjokk. Det var helt uvirkelig, forteller Wulff.

Nordmenn i London var i går sterkt preget av terrorangrepet. Cindy Hanson (29) tok tuben fra Edgware bare 20 minutter før det smalt.

- Det er helt uvirkelig at dette skjedde, det opplevdes som en film, sier Hanson til VG.

Sammen med venninnen Josephine Simonsen bor hun rett ved den terrorrammede Edgware-stasjonen.

- Jeg fikk ikke tak i Cindy i tre timer etter terrorangrepet fordi mobilnettet lå nede. Det var også fælt å ikke komme gjennom til familien hjemme for å si at jeg var i live, sier Simonsen.

Norske Elisabeth Kvam (28) har i tre år arbeidet på en av AMK-sentralene i London, og var på jobb da terroristene slo til i går.

- Etter angrepene var det helt stille. Utover dagen begynte flere og flere å ringe etter hjelp, forteller Kvam til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder