FÅR SE DOKUMENTENE: Leder for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, snakker med journalister i forkant av et møte i Demokratenes partigruppe onsdag.

FÅR SE DOKUMENTENE: Leder for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, snakker med journalister i forkant av et møte i Demokratenes partigruppe onsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Justisdepartementet i USA utleverer Mueller-dokumenter

Justisdepartementet i USA har gått med på å utlevere enkelte dokumenter fra spesialetterforsker Robert Muellers gransking til Representantenes hus.

NTB-AP

Mueller-rapporten står i sentrum for en tilspisset strid mellom demokratene i Kongressen og Det hvite hus.

Så langt har det amerikanske justisdepartementet ikke latt de folkevalgte få se rapporten i helhet, men bare gitt ut en redigert utgave.

les også

Troll i ord

Tidligere i måneden vedtok justiskomiteen i Representantenes hus en uttalelse der de konstaterer at justisminister William Barr har utvist ringeakt for Kongressen ved å ikke utlevere rapporten.

Spørsmålet om ringeakt er imidlertid ikke endelig behandlet, og flere komiteer i Representantenes hus har rettet stevninger og krav til Det hvite hus i forbindelse med Mueller-rapporten.

les også

EU frykter russiske troll og hackere før valget

Lederen for etterretningskomiteen, demokraten Adam Schiff, utsatte onsdag et møte der håndhevingen av en stevning av justisdepartementet skulle diskuteres, etter at departementet gikk med på å utlevere en del dokumenter tilknyttet Mueller-rapporten.

les også

Avis: Robert Mueller kritisk til fremstillingen av Russland-rapporten

Ifølge Schiff er det snakk om tolv kategorier materiale knyttet til kontraspionasje og opplysninger fra utenlandske etterretningstjenester.

Justisdepartementet sa seg tirsdag villig til å utlevere dokumentene hvis komiteen droppet å håndheve stevningen.

Avtalen ses som en liten nedtrapping i striden mellom nasjonalforsamlingen og president Donald Trumps regjering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder