NY PÅGRIPELSE: En mann som skal ha tilknytning til Wilma Anderssons kjæreste, mannen som er mistenkt for å ha drept henne, er pågrepet i Sverige. Foto: PRIVAT

Ny pågripelse etter Wilma-forsvinningen

Ytterligere en mann er pågrepet i forbindelse med forsvinningssaken til 17 år gamle Wilma Andersson i Uddevalla i Sverige.

Politiet skriver i en pressemelding at pågrepne har tilknytning til den andre mannen som er pågrepet i saken.

Han er mistenkt for å ha hjulpet den tidligere pågrepne mannen med å holde seg i skjul. Påtalemyndigheten beskriver dette som et grovt lovbrudd.

– Det er opplysninger som har kommet fram i løpet av etterforskningen som har ledet til denne pågripelsen, skriver politiet på sin hjemmeside.

Ved 20.30-tiden ble han løslatt igjen, ettersom politiet mener mistankene mot ham ikke er tilstrekkelig til å holde ham i varetekt.

Han er dog fortsatt mistenkt for å ha beskyttet hovedmistenkte i saken, opplyser påtaleansvarlig Caroline Fransson.

– Etter grundige avhør av mistenkte har jeg besluttet å sette mannen på frifot. Mistanken om lovbrudd består, men mistanken motiverer ikke lengre frihetsberøvelse, sier hun.

Kjæresten mistenkt

17 år gamle Wilma meldt savnet forrige lørdag. Da hadde ingen sett eller hørt noe fra henne siden torsdagen, to dager tidligere.
Hun er enda ikke funnet, men et stort antall frivillige søker fremdeles etter tenåringen.

Fredag ble Anderssons 22 år gamle kjæreste varetektsfengslet, etter at han tidligere denne uken ble pågrepet mistenkt for å ha drept 17-åringen.

Andersson bodde hos kjæresten i tiden rundt da hun forsvant. Siktede nekter straffskyld.

Stort oppbud

Politiet har vært ordknappe om den siste pågripelsen, utover at vedkommende har tilknytning til hovedmistenkte.

Aftonbladet skriver at det har vært stort politioppbud rundt mannens bolig i løpet av søndagen. Det er dog uklart om pågripelsen skjedde her.

Parallelt har det pågått søk i skogsområdene rundt boligen der Wilma og kjæresten bodde i tiden før hun forsvant.
Det har også vært gjort søk i områdene i nordre Uddevalla, rundt et gammelt militært område der politiet har søkt med hunder.

Preger hele byen

Flere av innbyggerne tente lørdag lys for 17-åringen på Kungstorget i Uddevalla. Aftonbladet beskrev en preget stemning, der man fryktet det verste.

De frivillige avisen har snakket med sier at de regner med at enda flere personer vil komme for å bidra i løpet av helgen, og at de ikke vil slutte å lete før 17-åringen er funnet.

Hverken politiet eller familien har gitt opp håpet om at Wilma kan være i live, selv om det omtales som en kamp mot klokken dersom man skal ha håp om at hun lever.

I et brev fredag takket familien til den savnede svenske jenta de frivillige som er med og leter etter henne.

«Vi vil at Wilmis skal komme hjem. Vi savner deg og vi kommer aldri til å slutte å lete», skriver familien i brevet som Aftonbladet har gjengitt innholdet fra.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder