Putin kritiserer Gretha Thunberg

Russlands president Vladimir Putin kritiserer den unge, svenske aktivisten Greta Thunberg for hennes tale i FN i forrige uke.

  • NTB-TT

– Ingen har forklart Greta at den moderne verden er kompleks og annerledes, og at folk i Afrika eller i mange asiatiske land ønsker samme levestandard som i Sverige, sa Putin onsdag på en energikonferansen i Moskva, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Under klimatoppmøtet i FN forrige uke var klimaaktivisten Greta Thunberg (16) en av dem som fikk mest oppmerksomhet. Hun var tydelig sint og hadde tårer i øynene da hun talte til hovedforsamlingen og hudflettet verdens ledere for ikke å gjøre nok for å bekjempe klimaendringene.

Se talen i videoen øverst i saken!

Den russiske presidenten fastslår at det er viktig å høre på og støtte unge mennesker som er opptatt av klima, men mener at man må fordømme dem som utnytter barn og tenåringer for personlige formål.

– Jeg er sikker på at Greta er en snill og oppriktig jente, men de fleste voksne må gjøre alt de kan for å ikke bringe tenåringer og barn inn i ekstreme situasjoner, sier Putin.

Mer om

  1. Greta Thunberg
  2. Vladimir Putin

Flere artikler

  1. Greta Thunberg-hat i Russland: – Tegn på totalitær ideologi

  2. Greta Thunberg til «Skavlan»: Begynte på FN-talen i juni

  3. Greta Thunberg velger hundene fremfor DiCaprio og Obama

  4. Greta Thunberg savner normal hverdag

  5. Solberg ut mot Trumps Thunberg-tweet: – Bør la være å sjikanere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder