TWITTER-KUNNGJØRING: Ron DeSantis i en tale på Twitter natt til torsdag.

Twitter-trøbbel for Ron DeSantis i første opptreden som presidentkandidat

Florida-guvernør Ron DeSantis (44) latterliggjøres av rivalene etter en utfordrende start på valgkampen natt til torsdag.

Publisert:

Kortversjonen

Onsdag var det offisielt: DeSantis stiller som presidentkandidat for det republikanske partiet til valget i 2024.

– Jeg stiller som presidentkandidat for å lede vårt store amerikanske comeback, sier han i en video på Twitter natt til torsdag norsk tid.

Twitter er også stedet hvor han i natt gjorde sin første offisielle opptreden som presidentkandidat – i en live-samtale med Twitter-sjef Elon Musk.

Forsinkelser og «heismusikk»

Arrangementet gikk imidlertid ikke helt som planlagt:

  • Sendingen var først flere minutter minutter forsinket, før den ble preget av tekniske utfordringer, blant annet lyd som falt ut og inn.
  • I begynnelsen så det hele ut til å bli for mye for Twitter, som krasjet gjentatte ganger, skriver New York Times. – Akkurat nå hører vi på det som høres ut som heismusikk, skrev BBCs livereporter.
  • 20 minutter ut i live-sendingen hadde DeSantis fortsatt ikke sagt et ord. – Vi har så mange her at vi på en måte smelter serverneserverneEn server (også kjent som tjener) er en programvare som tilbyr en eller flere tjenester til andre datamaskiner gjennom et  datanettverk. Begrepet brukes også ofte om maskinvaren som programmet kjøres fra. , noe som er et godt tegn, sa David Sacks, som ledet samtalen.
  • Ifølge Guardian måtte Twitter til slutt sette opp en ny live-sending. Etter rundt 30 minutter kunne guvernøren endelig ta mikrofonen og erklære at han stiller til valg. Da hadde litt under halvparten av de rundt 500.000 lytterne forsvunnet, skriver ABC News.

DeSantis regnes for å være Donald Trumps største konkurrent om å bli republikanernes endelige kandidat før presidentvalget.

Latterliggjøres av Biden

Både rivaler fra det republikanske og det demokratiske partiet har grepet sjansen til å latterliggjøre den ferske presidentkandidaten etter Twitter-trøbbelet.

– Denne lenken virker, skriver president Joe Biden på Twitter og legger ut en lenke til sin egen valgkampanje.

– Feil, teknologiske problemer, ukomfortabel stillhet. En fullstendig mislykket lansering. Og det er bare kandidaten, sier en talsperson for rivalen Donald Trump i en uttalelse gjengitt av ABC.

– Twitter-lanseringen er en katastrofe! Hele kampanjen hans vil være en katastrofe, bare se, skriver Trump selv på sin egen plattform Truth Sosial.

Også Fox News, der DeSantis stilte til intervju senere natt til torsdag, kom med et stikk til Twitter:

– Vil du faktisk se og høre Ron DeSantis? Skru på Fox News klokken 20 i kveld, skrev de i et stort rødt banner på sine nettsider.

«AMATØRTIMEN»: Slik presenterer Fox News Twitters kickstart på Ron DeSantis valgkamp. Republikaneren ble intervjuet på kanalen senere natt til torsdag.

Twitter-sjef Elon Musk har sagt opp en stor andel av selskapets ansatte etter at han tok over roret i oktober i fjor, og han har også redusert kvaliteten på selskapets servere, skriver CNN. Konseptet Twitter Spaces, som ble brukt til live-samtalen, skal ikke være laget for å ta imot flere hundre tusen lyttere, skriver kanalen.

DeSantis har ikke kommet med noen forklaring på hvorfor han valgte å lansere sitt presidentkandidatur med en Twitter-samtale.

Til NRK sier førsteamanuensis Sofie Høgestøl ved Universitetet i Oslo at hun er litt overrasket over beslutningen, siden DeSantis vanligvis er en mer tradisjonell poltikker.

– Kanskje er dette et forsøk på å framstå som litt i tiden. Samarbeidet med Elon Musk er veldig spennende. De to har jo frontet litt de samme tingene, de er begge «anti-wokewokeEt begrep som oftest brukes i sammenheng med politisk korrekthet. Det ble opprinnelig ansett som en positiv egenskap, men har i senere tid fått en negativ klang. Det har vært flere tilfeller hvor den politiske høyresiden bruker begrepet som en måte å bagatellisere meningsmotstandere.», sier hun til kanalen.

Ligger bak Trump på meningsmålingene

Florida-guvernør Ron DeSantis tilhører høyresiden blant republikanerne og står politisk nær tidligere president Donald Trump, skriver NTB. Han og Trump har likevel vært uenige om flere store verdispørsmål, blant annet abort, der DeSantis har fått gjennomført kraftige innstramminger.

Meningsmålinger har så langt vist at DeSantis ligger langt bak Trump i oppslutning blant republikanske velgere.

Les mer om DeSantis her: Republikanernes nye stjerne

Under Twitter-samtalen med Musk, kritiserte han USAs sittende president Joe Biden for situasjonen ved USAs grenser mot Mexico, der det nylig har blitt gjennomført en lovendring.

– Vi vet at landet vårt går i feil retning. Vi ser det med øynene våre og vi kjenner det på kroppen, sa han blant annet, og hevdet at Biden mangler handlekraften som skal til for å lede USA videre.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no