Savnet baby funnet seks kilometer fra barnehage

I to timer var den seks måneder gamle jenta sporløst forsvunnet da en butikkansatt oppdaget barnevognen på en parkeringsplass i Göteborg. En kvinne i 30-årene er mistenkt for kidnapping.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var like før klokken 14.30 tirsdag ettermiddag at moren til barnet varslet politiet om at den seks måneder gamle datteren var forsvunnet fra en barnehage i bydelen Säve i den svenske storbyen.

Politiet betegnet det som en «særskilt hendelse» og satte i gang et storstilt søk, blant annet med helikopter og hundepatruljer, sier politiets pressetalsmann Peter Adlersson til Aftonbladet.

– I sammenheng med at hun skulle hente sitt andre barn lar hun barnevognen stå utenfor bygningen, og er borte i 5–10 minutter. Når hun kommer ut, er vognen og barnet borte.

Omtrent to timer etter forsvinningen ble barnevognen og babyen funnet i god behold på en parkeringsplass utenfor Coop i Bäckebol – omtrent seks kilometer fra barnehagen.

Jenta ble funnet mellom flere parkerte biler av en kollega av Coop-ansatt Jessica Samuelsson. Hun forteller til Aftonbladet at hun ikke hadde fått meg seg nyheten om forsvinningen da kollegaen ringte og fortalte om baby-funnet.

– Hun var helt stille. Jeg tror hun sov, men da jeg snakket til henne våknet hun og startet å le. Hun var varm og glad, supersjarmerende, sier hun.

Kort tid etter bekreftet politiet at en kvinne var pågrepet, mistenkt for å ha kidnappet jenta. Det ble først meldt at kvinnen var i 40-årene, men tirsdag kveld skriver Aftonbladet at hun er 39 år gammel.

En familie som bor i et hus i nærheten av barnehagen forteller til avisen at de allerede ved 14.15-tiden stusset på at en kvinne med barnevogn tilsynelatende gjemte seg i hagen deres. Men pappaen i familien fikk først vite om den savnede babyen ved 16-tiden. Han kontaktet da politiet, men da var kvinnen og barnevognen forduftet.

Ifølge Expressen viser rettsdokumenter at kvinnen er tidligere kjent for politiet, og blant annet dømt for flere tilfeller av nasking og narkotikalovbrudd. For noen år siden ble hun også dømt for vold mot to politikvinner.

Det er uklart hvordan hun stiller seg til anklagene om bortføring, og politiet skriver på sine hjemmesider sent tirsdag kveld at det så langt ikke har vært mulig å avhøre kvinnen.

Faren til barnet ble raskt varslet, og barnehagen jobbet tirsdag ettermiddag med å følge opp både personale og foreldrene til jenta. I en pressemelding skrev politiet at hun skal ha vært borte i omtrent en halvtime da de ble varslet.

– En barnevogn forsvinner ikke av seg selv. Noen har flyttet på den eller tatt den med seg, sier Adlersson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder