MASSIV EKSPLOSJON: 66 mennesker skal være døde i eksplosjonen nord for Mexico by. Oljetyveri er et utbredt problem i Mexico, og regjeringen har iverksatt en storoffensiv for å få bukt med problemet. Foto: HANDOUT / SECRETARIA DE DEFENSA NACIONAL

Massiv eksplosjon ved oljerør i Mexico: 73 døde

Oljerørledningen eksploderte mens hundrevis av lokale beboere samlet bensin fra en lekkasje forårsaket av tyver.

Eksplosjonen skjedde i den lille byen Tlahuelilpan i delstaten Hidalgo, rundt 100 kilometer nord for hovedstaden Mexico by.

Tallet på antall amkomne er søndag morgen oppjustert til 73. 74 andre har fått brannskader.

Bilder og videoer på sosiale medier viser store flammer og menneskerop.

Den opprinnelige lekkasjen skal ha blitt forårsaket av tyver som hadde drillet hull i rørene, melder nyhetsbyrået AP. Oljerørene tilhører det meksikanske oljeselskapet Pemex.

Rundt 300 mennesker var samlet med vannkaner for å samle bensin fra lekkasjen på stedet da eksplosjonen inntraff, melder den meksikanske avisen El Universal.

På meksikansk TV forteller de at videoer fra tidligere på dagen angivelig viser lokale beboere åpenlyst røyke sigaretter i nærheten av det svært brennbare stoffet.

Oljetyveri et problem i landet

President Andres Manuel López Obradror har varslet en storoffensiv mot tyveri av olje, og har utstasjonert 3200 marinesoldater til å vokte oljerør og oljeanlegg.

Oljetyveri koster Mexico 3 milliarder dollar i året. Tyver boret 12.581 ulovlige tapphull de første ti månedene i fjor. I desember 2010 mistet 28 personer, inkludert 13 barn, livet i en oljerøreksplosjon. Myndighetene slo fast at eksplosjonen skyldtes ulovlige tapphull, skriver NTB.

ABC News skrev på mandag at Obrador var nær ved å erklære seier mot oljetyveriene i landet, og mente at myndighetene hadde gjort store fremskritt i kampen mot det velkjente problemet.

En meksikansk soldat vokter inngangen til et oljerafinneri av PEMEX. President Lopez Obrador har bedt meksikanere om å ikke få panikk over bensinmangelen rundt i landet som følge av administrasjonens offensiv mot oljetyveri. Foto: PEDRO PARDO / AFP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder