FLOM: Enorme vannmasser truer Nebraska. Her blir et ektepar reddet fra flommen. Foto: Brendan J. Sullivan / TT NYHETSBYRÅN

Flere evakuert etter storflom i Nebraska

Én person er død og minst 37 personer har blitt reddet fra flommen.

Deler av de amerikanske statene Iowa, Missouri og Nebraska må håndtere store oversvømmelser av flom, som kommer blant annet av at snøen smelter. Flere personer har blitt evakuert.

– Nå som snø og regn passerer, har mange steder opplevd en ødeleggende flom. Dette kan vare en stund, sier guvernør Pete Ricketts i Nebraska i en pressekonferanse.

Se de enorme vannmassene som truer Nebraska:

Én person er død og minst to personer er savnet i flomvannet, melder CNN. Det var bonden James Wilke, som ble spurt om å bruke traktoren sin for å hjelpe en fremmed, som døde.

– James kjørte traktoren sin over Shell Creek-broen, men broen ga etter. James og traktoren falt ned i flomvannet, sier en familievenn.

les også

18 døde etter Florence – hundrevis fanget av flom

Flere veier er nå stengt av på grunn av for mye vann. Torsdag ble minst 37 personer reddet fra flommen, og fredag holdt de fortsatt på å redde flere.

les også

Frank (52) kan bade på plattingen: – Store trær flyter forbi

– Folk fra Nebraska bør sjekke været og vannveier i deres lokalsamfunn de neste dagene, og være forberedt på historiske nivåer av flom - selv om det ikke har rammet stedet deres ennå.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder