Masseeksplosjoner i Massachusetts – innbyggerne evakueres

Rundt 70 gasseksplosjoner førte til at minst 39 bolighus sto i brann nord for Boston i USA torsdag. Én person er omkommet og flere er skadet.

  • Ingvill Dybfest Dahl
  • Marthe S. Lien

Artikkelen er over ett år gammel

Ifølge lokale myndigheter var brannene trolig forårsaket av lekkasje av naturgass fra gassrør i forstedene Lawrence, Andover og North Andover – like nord for storbyen Boston.

Delstatspolitiet i Massachusetts sier de har fått inn meldinger om 70 branner og/eller eksplosjoner.

Til avisen The Boston Globe sier statsadvokat Carrie Kimball Monahan at det skal være en mann på 18 år fra forstaden Lawrence som omkom som følge av en av eksplosjonene.

18-åringen satt i en bil ved siden av et hus da huset eksploderte og pipen falt over bilen, opplyser Monahan.

Sykehuset Lawrence General Hospital opplyste torsdag kveld amerikansk tid, at de behandlet 13 personer med skader som følge av hendelsene.

– Skadene varierer fra små, til inhalering av røyk, til eksplosjonsskader, skrev sykehuset i en Twitter-melding.

– Jeg kan ikke komme på en serie av naturgass-relaterte hendelser som dette. Vi har hatt lignende problemer, men med mye mindre omfang, fortalte Brigham McCown fra myndighetsbyrået PHMSA.

Det ble oppfordret til at alle som har Colombia Gas som gassleverandør skulle evakuere hjemmene sine, i tillegg til samtlige hjem som luktet gass.

Reuters melder at Colombia Gas har 313.000 kunder i delstaten.

Ifølge NBC Boston ble innbyggerne i Andover evakuert til et eldrehjem.

Like før 02 meldte delstatspolitiet på Twitter at ordføreren ber samtlige innbyggere i Sør-Lawrence om å evakuere. Politiet i Andover har sendt ut en automatisk telefonmelding til innbyggerne om å skru av gassen og evakuere. Ifølge CBS News har også politiet i Nord-Andover bedt innbyggere og forretninger som har gasstilførsel om å evakuere bygningene.

HUS BRENNER: Flere hus står i brann, her et hus i North Andover. Foto: Mary Schwalm / AP/ TT NYHETSBYRÅN

Politisjef i nabobyen Mathuen, Joseph Solomon, er også i Lawrence for å bistå. Han sier ifølge CBS News at det er så mange branner «at du ikke engang kan se himmelen.»

Delstatspolitiet melder på Twitter rett etter 01 norsk tid at kraftselskapet kommer til å kutte all strøm i Lawrence, Andover og Nord-Andover for å hjelpe på situasjonen.

Brannvesenet i Andover har opplyst at de har utløst alarm nivå 10, som er maksnivået deres. Over 50 brannbiler og 10 ambulanser rykket ut.

FBI er innkalt for å etterforske saken.

Les også

Mer om

  1. USA
  2. Brann

Flere artikler

  1. Skogbrann herjer i California: Kan bli en av historiens verste

  2. 65 bekreftet døde - over 600 savnet i California

  3. 19 døde og 30 skadet etter eksplosjon i Kairo

  4. Minst 40 skadet i eksplosjon i restaurant i Sapporo

  5. Minst fire eksplosjoner på kjemisk anlegg i Texas

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder