FLYANGREP: Dette bildet, som er offentliggjort av hjelpeorganisasjonen Hvite Hjelmer, er verifisert basert på innholdet og andre nyhetskilder, og viser eksplosjoner i forbindelse med flyangrep mot den opprørskontrollerte byen. Foto: Hvite Hjelmer via AP

Hvite Hjelmer hevder giftgass er blitt brukt i angrep mot Douma

Minst 11 personer har slitt med pusteproblemer etter at Øst-Ghoutas største by Douma ble rammet av luftangrep lørdag, ifølge hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Statlige syriske medier benektet raskt at de hadde benyttet seg av kjemiske våpen i Douma, den siste opprørskontrollerte lommen i Øst-Ghouta.

Fredag innledet de en ny offensiv mot byen etter at forhandlinger mellom regimestøttende Russland og opprørsgruppa Jaish al-Islam, som har tusenvis av krigere i Douma, hadde brutt sammen.

les også

Evakuering stanset - 27 sivile drept i nye luftangrep mot Douma

Lørdag melder SOHR at luftangrep traff de nordlige utkantene av byen, og at elleve personer, inkludert fem barn, «kveles og sliter med pusteproblemer», uten at de kan spesifisere årsaken.

Hvite hjelmer sier imidlertid at Douma har blitt truffet av giftig gass.

– Tilfeller av kvelning mellom enkelte sivile i boligdistriktet i byen Douma etter at den ble rammet av giftig klorgass, skriver de på Twitter.

les også

Sivile flykter fra den siste opprørskontrollerte byen i Øst-Ghouta

Syrian American Medical Society (SAMS) melder også at de har sett symptomer hos Douma-borgere som tyder på bruk av klorgass.

– Jeg snakket med en av legene i byen, som fortalte meg at de hadde fått inn en rekke pasienter med symptomer fra klorgass, sier SAMS-direktør Mohammed Katoub.

les også

Syrisk offiser til VG: – Vi kommer til å vinne

En kilde i den syriske regjeringen kaller anklagene en «farse» i et intervju med statlige medier.

– Hæren, som rykker fram raskt og målbevisst, trenger ikke å bruke kjemiske substanser, sier Kilden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder