RYKKET UT: Politiet rykket ut til en skyting i et redaksjonslokale i Annapolis, Maryland torsdag. Minst fem personer skal være drept. Foto: JOSHUA ROBERTS / X01909

Fem drept i avisredaksjon i USA: Mann pågrepet

Mens flere personer ble skutt gjemte krimjournalist Phil Davis seg under pulten. – Det var som i en krigssone.

Skytingen skjedde torsdag kveld norsk tid inne i redaksjonslokalene til avisen Capital Gazette i Annapolis, delstatshovedstaden i Maryland, USA.

Fem drept

Politiet bekrefter at fem personer er drept og flere alvorlig skadet. En mann er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak blodbadet.

– Flere er døde, og flere er alvorlig skadet. Vi tror ikke det er flere skyttere inne i bygningen, men den er ennå ikke fullstendig klarert, sier Steven Schuh, politisjefen i Anne Arundel County.

Politiet opplyser at det etter skytingen ble funnet noe de mistenker er eksplosiver inne i redaksjonslokalet. De mulige eksplosivene er nå «tatt hånd om».

Annapolis er delstatshovedstaden i Maryland, og utgjør en del av storbyområdet Baltimore-Washington DC. Fox 5 skriver at politiet fikk inn meldinger om skytingen rundt klokken 14. 45 lokal tid, altså 20.45 norsk tid.

Kunne ikke ta fingeravtrykk

Politiet opplyser at de var på stedet om lag ett minutt etter at de fikk melding om skytingen. Videre oppfordrer de folk til å forlate området, og opplyser at de har opprettet et samlingssted på et nærliggende kjøpesenter.

En person som er mistenkt for skytingen er som nevnt pågrepet og satt i arrest. Politiet bekrefter at det er en voksen mann. Ifølge CNN og CBS hadde den pågrepne ingen identifikasjonspapirer på seg, og vedkommende nekter angivelig å samarbeide.

Ifølge NBC News har den pågrepne gjort noe med fingrene slik at det ikke er mulig å identifisere ham ved hjelp av fingeravtrykk. De måtte derfor benytte seg av ansiktsgjenkjenningsteknologi for å identifisere ham.

BEVÆPNET: Politiet var tungt bevæpnet da de rykket ut til skytingen i redaksjonslokalet til avisen Capital Gazette i Annapolis torsdag. Foto: SAUL LOEB / AFP

Gjemte seg under pulten

Ifølge krimjournalist i Capital Gazette, Phil Davis, var det en enslig skytter som kom inn i redaksjonslokalene. Davis skriver på Twitter at flere personer ble skutt.

«Det finnes ikke noe mer skremmende enn å høre flere personer bli skutt mens du ligger under skrivebordet ditt og hører skytteren lade om», skriver han.

politiet har store styrker på plass ved lokalene til avisen. Foto: Jose Luis Magana / TT NYHETSBYRÅN

«Gjerningsmannen skjøt gjennom glassdøren til kontoret og åpnet ild mot flere av de ansatte. Jeg kan ikke si så mye mer og kan ikke avklare om noen er døde – men situasjonen er ille», heter det i en annen melding.

Til The Baltimore Sun sier krimjournalisten at de var «som i en krigssone» inne i redaksjonslokalet. Han beskriver hendelsen som «noe det vil være vanskelig å beskrive en stund fremover.

– Jeg er krimjournalist. Jeg skriver om disse tingene – ikke nødvendigvis så ekstremt, men skyting og død – hele tiden. Men enn hvor mye jeg prøver å artikulere hvor traumatiserende det er å gjemme seg under pulten, skjønner du det ikke før du er der og føler deg hjelpeløs, sier Davis.

En av avisens fotografer delte tidlig bilder som viser politiet og andre nødetater utenfor lokalet.

NBC News skriver at Anne Arundel medisinske senter i Maryland tatt imot to ofre for skytingen. I tillegg skal Maryland universitets medisinske senter behandle én person, ifølge Buzzfeed News.

Trump informert

På Twitter opplyser president Donald Trump at han har blitt informert om skytingen.

– Mine tanker og bønner er med ofrene og deres familier. Takk til nødetatene som er på stedet, skriver han.

Også guvernøren i Maryland, Larry Hogan, tok til Twitter for å adressere befolkningen. Han skriver at han er «Sønderknust etter å ha hørt om tragedien».

Capital Gazette eies av storavisen Baltimore Sun. Politiet var også til stede i The Baltimore Suns redaksjonslokale i Baltimore. Politiet sier ifølge The Baltimore Sun at det ikke var noen trussel mot avisen – og at de var der som en forholdsregel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder