Donald Trump viste frem ofre for kriminelle immigranter

USAs president Donald Trump mener det må fokuseres mer på alle kriminelle handlinger som blir begått av ulovlige innvandrere i landet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Samtidig som debatten raser i USA om barn som blir splittet fra sine familier på grensen, inviterte presidenten fredag kveld såkalte «angel families» - familiene til mennesker som har blitt drept av ulovlige immigranter - til Det hvite hus.

les også

Audun Lysbakken krever norsk reaksjon mot Trump

– Vi kaller dem englefamilier. Englemødre og englefedre, sier Trump om de fremmøtte familiene.

Bakgrunn: Innvandrerfamilier skilles på USAs grense

– Vi er samlet her for å høre på amerikanske ofre for ulovlige immigranter. Dette er amerikanske statsborgere som er permanent separert fra familiene sine, fordi de har blitt drept av ulovlige innvandrere, sier Trump, som legger til at det er viktig å også fokusere på denne siden av saken.

Han fortsatte med å si at media ikke skriver om alle gangene de ulovlige innvandrerne har begått alvorlige kriminelle handlinger i USA.

– Takk Gud for at Trump står bak oss

På møtet i Det hvite hus forteller flere av familiene om hvordan de har mistet sine kjære.

– Vi var ikke så heldige at vi ble separert i fem eller ti dager. Vi er separert for alltid, sier «englemor» Laura Wilkerson.

«Englefar» Steve Ronnebeck hevder at 63 000 amerikanere har blitt drept av ulovlige innvandrere siden terrorangrepet 11. september 2001.

les også

Han ble separert fra sønnen: – Vi var livredde

– Jeg er en av dine lovlige immigranter. Jeg kunne ikke beskytte sønnen min da en ulovlig immigrant fra Guatemala drepte ham. Alle visste at han var kriminell, men ingen gjorde noe. Offentligheten må vite at dette kan skje med alle når som helst, sier en annen kvinne.

– Takk Gud for at Trump-administrasjonen står bak oss. De er de eneste som har gitt oss lys.

Les også: Lydopptaket av immigrantbarna ryster USA

PÅ ONSDAG: Donald Trump signerte presidentdirektivet som skal sikre at nyankomne barn og foreldre ikke blir splittet på grensen. Foto: Mandel Ngan / AFP

Flere delstater saksøker Trump

Trump undertegnet onsdag et presidentdirektiv som sikrer at nyankomne barn og foreldre skal interneres sammen. Men hva som vil skje med de barna som allerede er skilt fra sine foreldre, og som er satt i leire for mindreårige, er fortsatt uklart.

les også

Washington Post: Trump snakker stadig oftere usant

Flere amerikanske delstater vil nå saksøke Trumps administrasjon for behandlingen av migrantfamiliene.

I søksmålet hevdes det at regjeringen bryter med grunnloven, fordi rettssikkerheten til barn og foreldre ikke blir ivaretatt når de interneres hver for seg, når det ikke er påvist at foreldrene utgjør en trussel overfor barna.

Det er delstaten Washington, sammen med ti andre delstater, som står bak søksmålet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder