TRE SKADD: Politiet i Mannheim undersøkte i kveld bilen som skal ha krasjet inn på torget Bismarckplatz i Heidelberg. FOTO: Polizei Mannheim

Én døde etter at mann kjørte inn i folkemengde i Tyskland

En 73-årig fotgjenger døde av skadene etter at en mann kjørte inn i folkemengden på et torg i tyske Heidelberg. Bilføreren ble skutt og såret av politiet.

  • NTB
Publisert:

I tillegg til den døde ble to personer skadet da de ble påkjørt utenfor et bakeri i Heidelberg ved 18-tiden lørdag ettermiddag, opplyser politiets talskvinne Anne Baas.

Bilføreren skal ha vært væpnet med en kniv og ha kjørt en leiebil, opplyser en annen talsperson i politiet, Norbert Schätzle, til fjernsynskanalen n-tv. Lokale medier skriver at mannen var mentalt forstyrret.

Det kan ikke politiet bekrefte, men Schätzle sier de ikke mistenker terrorisme.

Den antatte gjerningsmannen handlet tilsynelatende alene. Han skal ha flyktet fra stedet etter påkjørselen i sentrum av Heidelberg lørdag, ved torget Bismarckplatz. En politipatrulje fikk stanset ham, og en av politibetjentene skjøt og skadet den mistenkte gjerningsmannen etter en kort konfrontasjon.

Mannen ble brakt til sykehus. Bilførerens motiv eller identitet er ikke kjent.

– Vi fortsetter etterforskningen. Så snart vi vet noe mer, kommer vi til å informere offentligheten, sier en talsperson for politiet til nyhetsbyrået AFP lørdag kveld.

I desember døde 12 mennesker og 49 ble skadet da en lastebil kjørte inn i et julemarked i Berlin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder