HINTER OM MER: USAs president Donald Trump snakker om avlyttingsanklagene i et intervju med Fox News onsdag kveld amerikansk tid. Foto: Jonathan Ernst Reuters

Trump om den påståtte avlyttingen: – Kommer mer de neste ukene

OSLO/NEW YORK (VG) President Donald Trump hinter kraftig om at det vil komme nye opplysninger om den påståtte avlyttingen av ham.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det kommer frem i et intervju presidenten har gjort med journalisten Tucker Carlson på Fox News. I intervjuet, som ble sendt natt til onsdag norsk tid, kom presidenten med svært ubeskjedne hint om at han mener at saken om avlyttingen vil ta en ny vending i tiden som kommer.

– Jeg tror du kommer til å se noen veldig interessante elementer komme frem i løpet av de neste to ukene, sier Trump i intervjuet.

Det har nå gått elleve dager siden USAs president anklaget sin forgjenger Barack Obama for å ha avlyttet ham under valgkampen i fjor.

«Fryktelig! Fant akkurat ut at Obama avlyttet telefonen min i Trump Tower like før seieren. Ingenting funnet. Dette er McCarthyisme!», skrev Trump på Twitter den gang.

BAKGRUNN: Påstår at Obama avlyttet ham i valgkampen

Henviser til artikkel

Da journalist Carlson i intervjuet spør presidenten om hvordan han fant ut dette, svarer Trump at han leste en artikkel i New York Times i januar om avlytting, men går ikke inn på hva som stod i denne artikkelen. Trump fortsatte å si at han ikke vil avsløre hvilke bevis han har – ikke ennå.

– Vi skal ta ting til komiteen ganske snart, sa Trump med adresse til etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Lederen for denne komiteen, republikaneren Devin Nunes, har sagt at de ikke har sett beviser for at Trumps anklager stemmer.

– Vi skal forelegge visse ting og jeg vil kanskje snakke mer om det i neste uke, fortsatte Trump i intervjuet hvor han også at «avlytting dekker en rekke forskjellige ting», blant annet overvåkning – uten at han gikk videre inn på det.

Ifølge ABC News siktet Trump til en New York Times-artikkel som handler om etterforskningen av de påståtte samtalene mellom Trumps eget team og russiske myndigheter. Obama står imidlertid ikke nevnt i artikkelen.

Forvirret? Bli oppdatert med VGs Trump-guide

Tucker Carlson er journalisten som stod bak det mye omdiskuterte Sverige-innslaget på Fox News, som var bakgrunnen for Trumps mange angrep på Sverige i slutten av februar.

Bedt om mer tid

Etterretningskomiteen har gitt Det hvite hus en frist innen mandag den 20. mars til å legge frem beviser som underbygger de alvorlige anklagene fra presidenten.

Det amerikanske justisdepartementet har tidligere bedt om å få mer tid til å legge fram bevis for at tidligere president Barack Obama avlyttet Trump under valgkampen.

En talsmann for Obama, Kevin Lewis, avviste påstandene kort tid etter og omtalte uttalelsene som usanne.

Obamas etterretningssjef har også gått ut og benekter avlytting av Trump.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder