TIDSTYVERI: Statsminister Jens Stoltenberg er enig i at uro i klasserommet er et av områdene som må forbedres for å få en bedre skole. Foto: JAN PETTER LYNAU

Stoltenberg: Norsk Afghanistan-politikk ligger fast

Angrepet mot hotell Serena i Kabul kommer ikke til å endre noe på hvordan Norge forholder seg til Afhanistan.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Det sier statsminister Jens Stoltenberg til TV 2 mandag kveld.
- Angrepet viser imidlertid at det fortsatt er en lang vei å gå før man har den nødvendige sikkerhet i Afghanistan og Kabul. Det viser hvor viktig det er at Norge og andre land bidrar i Afghanistan, sier statsministeren.

- Norge vil fortsette sin sivile og militær innsats i Afghanistan i tråd med det FN har bedt oss om for å bidra til fred og stabilitet. Vi har hele tiden i likhet med andre land vært klar over at det er risiko forbundet med denne type oppdrag, sier Stoltenberg.

Bedt om hjelp

Han minner om at en lovlig valgt regjering og en internasjonalt anerkjent regjering i Kabul har bedt om verdenssamfunnets støtte til å bekjempe blant annet Taliban.

- FN har flere ganger så sent som i høst i Sikkerhetsrådet bedt Norge og andre land om å gjøre en jobb der. Og vi gjør denne jobben sammen med mange andre land, sier statsministeren

Han mener angrepet i Kabul er et uakseptabelt angrep mot sivile og et nytt alvorlig anslag mot arbeidet for fred og stabilitet i Afghanistan. Vi er nå opptatt av at de sårede får den nødvendige behandlingen så fort som mulig, sier han.

Stoltenberg sier til NRK at det foreløpig ikke er tatt stilling til hva som skjer videre med programmet Jonas Gahr Støre har i Kabul.

- Han er nå på hotellet. Jeg snakket med ham for få minutter siden. De vil først bli evakuert fra hotellet, og så vil de ta endelig stilling til hvordan de skal håndtere det videre programmet, sier Stoltenberg ved 18-tiden mandag.

Besøker de sårede

Utenriksministeren selv sa til TV 2 at han etter å ha blitt evakuert fra hotell Serena vil dra direkte til feltsykehuset på flyplassen ved Kabul der de to norske ligger.

Han forsikret at det norske ambassadepersonellet hadde gjort sitt ytterste for å skaffe medisinsk hjelp til de to som ble såret under angrepet og som senere ble brakt videre til sykehus.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder