AL GORE: Den tidligere visepresidenten i USA sammenligner klimakrisen med Hitler. Foto: AP

Gore sammenligner klimatrusselen med Hitler

(VG Nett) Al Gore mener klimakrisen er like påtrengende som Hitler og Nazi-Tyskland under annen verdenskrig.

Daniel Pinheiro Harbo
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det var under et foredrag ved universitetet i Oxford at Gore kom med den oppsiktsvekkende sammenligningen. Den tidligere visepresidenten i USA innrømmet at det har vært vanskelig å overbevise folk om klimatrusselen. Han betegnet den som like påtrengende som trusselen fra Hitler på 40-tallet.

Diskutèr klimakrisen her!

- Folks bekymring har ikke nådd dørterskelen til de politiske lederne. De føler ikke at de må skape forandring. Politikere vil kun reagere hvis deres bevissthet om klimakrisen akselererer til et annet nivå, sa Gore, ifølge Times Online.

SER TIL CHURCHILL: Gore oppfordrer politikere om å vise politisk vilje slik Winston Churchill gjorde under annen verdenskrig. Foto: AP

- Mangler politisk vilje

Gore oppfordret også politiske ledere om å la seg inspirere av Winston Churchill i kampen mot klimatrusselen. Gore anklaget regjeringer for å ignorere trusselen om global oppvarming, skriver avisen.

- Winston Churchill vekket Storbritannia på heroisk vis under annen verdenskrig. Vi har alt, men mangler politisk vilje. Politisk vilje er imidlertid en fornybar ressurs, sa Gore.

Les også:Al Gore med ny klimabok

Gore uttrykte fortvilelse over at skeptikere nekter å tro at dramatiske kutt i utslipp av karbondioksyd kan være bra for klimakrisen. Han hevdet at det var mulig, og viste til at Neil Armstrong ble det første mennesket som satte sin fot på månen i 1969.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder