PÅGREPET: Her blir knivdesperadoen overmannet etter å ha drept syv mennesker og skadet ytterligere ti. Foto: AFP

Her blir knivdesperadoen overmannet

(VG Nett) Han tok livet av syv mennesker med kniv og såret ti. Her blir knivdesperadoen pågrepet i det som beskrives som den verste voldsepisoden i Japan på syv år.

Amalie Kvame Holm
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Blodbadet fant sted i bydelen Akihabara i Tokyo søndag. Gatene var fulle av mennesker som var ute og handlet ettersom bydelen er særlig kjent for elektroniske produkter.

Les også:Minst syv drept av knivdesperado

Politiet kom raskt til stedet, men hadde først problemer med å overmanne den 25 år gamle antatte gjerningsmannen. Væpnet med en jaktkniv begynte den dresskledde mannen å slåss med en politibetjent, som måtte forsvare seg med en batong, ifølge NTB.

Til slutt overga 25-åringen seg og ble ført bort, med blod rennende nedover siden av ansiktet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OMFATTENDE: Politiet kom raskt til stedet, men det tok tid å pågripe knivdesperadoen. Her jobber politiet med å kartlegge situasjonen. Foto: AFP


Ville drepe

- Jeg kom til Akihabara for å drepe folk. Det hadde ikke noe å si hvem jeg drepte, skal 25-åringen ha forklart til politiet, etter at han hadde knivstukket sju uskyldige til døde.

I avhør skal den unge mannen ha forklart at han var lei av livet.

Han kjørte en lastebil inn i menneskemengden i gatene og kjørte over flere personer. Deretter gikk han løs på de som befant seg nærmest samtidig som han skrek. Seks menn mellom 19 og 74 år er blant de drepte, og en kvinne på 21 år. Ytterligere ti personer ble skadet.

- Mannen hoppet oppå en mann han hadde truffet med bilen sin, og stakk ham mange ganger med en kniv, fortalte et øyenvitne til det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Hendelsen skjedde på dagen syv år etter en psykiatrisk pasient drepte åtte skolebarn i Osaka. Gjerningsmannen ble senere henrettet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder