SOLID LEDELSE: Barack Obama har all grunn til å smile, tre uker før presidentvalget i USA. Foto: REUTERS/SCANPIX

Solid ledelse for Obama

Barack Obama har sikret seg en kraftig ledelse i kappløpet om å bli USAs neste president, viser de siste meningsmålingene.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Demokratenes presidentkandidat får 53 prosent oppslutning på en meningsmåling utført for CBS News og The New York Times.

Republikanernes kandidat John McCain får 39 prosent oppslutning på målingen.

Les også:Ingen tillit til presidentkandidatene.

Tre uker før valget har Obama dermed sikret seg et forsprang på 14 prosentpoeng, en økning på 3 prosentpoeng den siste uka.

BLOGG: .- Jeg har større forventninger til McCain hos Letterman på torsdag enn den siste presidentdebatten i kveld, skriver VGs Anders Giæver i sin valgblogg

Gal retning

Også en meningsmåling utført for Los Angeles Times og Bloomberg gir demokratenes kandidat et solid forsprang, om enn noe mindre.

50 prosent sier at de vil stemme på Obama, mens 41 prosent sier at de vil stemme på McCain.

Les også:McCain: - Jeg skal piske Obamas du-vet-hva.

Bare 10 prosent av de spurte mener nå at president George W. Bush styrer USA i riktig retning, og det er den laveste andelen siden man begynte å stille dette spørsmålet i 1991.

Gode odds

Barack Obama har også oddsene på sin side, opplyser ett av verdens ledende bookmakerselskap som tidligere har vist seg å være vel så treffsikker som meningsmålingene.

På bakgrunn av hvem folk setter pengene sine på, virker det som om Obama vil sikre seg 364 valgmannsstemmer under presidentvalget 4. november. Det er godt over de 270 som trengs for å bli USAs neste president, konstaterer irske Intrade.

78 prosent

Ifølge Intrade virker det som om Obama vil trekke det lengste strået i de samme delstatene som John Kerry vant i 2004, og i tillegg gå til topps i Virginia, Ohio, Florida, Colorado, Nevada, Iowa, New Mexico og Missouri.

Les også:- Rase kan spille avgjørende rolle i valget.

Selskapet anslår at Obama har 78 prosent sjanse for å vinne kampen om Det hvite hus, mens McCain bare har 22 prosent sjanse for å vinne valget.

Valget i 2004 gikk nøyaktig slik Intrade spådde, delstat for delstat. Også under senatsvalget i 2006 fikk de irske bookmakerne full klaff med sin spådom at demokratene ville sikre seg et flertall, mens meningsmålingene og ekspertene var usikre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder