BETALER MOROA: Sheikh Mohammed Bin Rashed al Maktoum, De Forente Arabiske Emiraters forsvarsminister og Kronprins av Dubai, sammen med Prinsesse Haya av Jordan, søstern til kong Abdullah av Jordan. Familien Maktoum betaler store deler av veddeløpsarrangementet. Foto: EPA

Verdens dyreste veddeløp - en gave fra kongefamilien

(VG Nett) Ingen vet hvor mye det koster å arrangere verdens dyreste hesteveddeløp, Dubai World Cup, men det er ikke lite og alt er en gave fra kongefamilien Maktoum.

Julie Hæhre
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Bare i premiepenger blir det utdelt 15,25 millioner amerikanske dollar og det koster enda mer å organisere løpet på veddeløpsbanen Nad Al Sheba. Noe som inkluderer blant annet å fly inn hester fra USA, Sør Afrika, Japan og Europa, ifølge nyhetsbyrået AP.

VANT: Den irkske hesten Phonix Reach med jokkeyen Martin Dweyer vant et av løpene under Dubai World Cup og var dermed med på dele premiepotten på over 15,25 millioner dollar. Foto: AP


Alt sammen er mer eller mindre en gave fra kongefamilien Maktoum, som ikke kan tjene en krone på arrangementet. Normalt tjener veddeløpsarrangører penger på at tilskuerne vedder, men det er ikke lov å vedde i de Forente Arabiske Emirater, så ingen inntekter til å balansere million budsjettet der altså.

TILSKUER: En arbaisk kvinne foran vestlige veddeløpsfantaster på Nad al Sheba. Foto: AP

- Det er fortrinnsvis et verktøy for å promotere Dubai, sier Matt Howard, talsmann for Dubai Racing Club til AP.

Veddeløpet er ventet å bli sett av flere millioner og vil promotere Dubai som et av verdens mest luksuriøse ferieparadis.

Til tross for at det ikke er lov å vedde i de Forente Arabiske Emirater hadde tilskuerne andre ting å konkurrere om. Dette bildet er tatt i forbindelse med konkurransen "Best Kledde kvinnelige tilskuer" mellom løpene. Foto: EPA

Likevel kan det være kongefamilien kan dra inn litt av premiepengene. Familien eier store deler av Godolphin-stallen som stiller med flere hester i de til sammen syv forskjellige løpene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder