HØY RISIKO: Narkotikapoliti undersøker Biebers privatfly 31. januar, etter at popidolet og vennene hans skal ha røyket marijuana på turen fra Ontario i Canada til New Jersey i USA. Foto: REUTERS

NBC: Piloter på Bieber-fly fløy med oksygenmasker

Justin Biebers privatfly var så fullt av marijuanarøyk at pilotene skal ha sett seg nødt til å puste gjennom oksygenmasker.

Theis Roksvåg Pedersen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ifølge flere politikilder og en angivelig offisiell politirapport NBC News har fått tilgang til, måtte Biebers privatflypiloter jobbe under krevende - og høyst uvanlige - arbeidsforhold, på flyturen fra Canada til New Jersey.

Det var sist fredag at popstjernen, hans far Jeremy og ti venner var på vei til søndagens Super Bowl-finale i New York.

Kapteinen advarte

19 år gamle Bieber og følget skal ha røyklagt kabinen i leieflyet - et luksuriøst Gulfstream IV - såpass kraftig at pilotene så seg nødt til å ta på seg oksygenmaskene sine.

«Kapteinen har sagt at han ved flere anledninger advarte passasjerene, Bieber inkludert, mot å røyke marijuana», heter det i den offisielle rapporten.

Skal ha trakassert flyvertinne

I tillegg til å tenne opp cannabisjointer skal Justin Bieber og faren også ha oppført seg «ekstremt uhøflig» mot en flyvertinne om bord.

«Kapteinen har også sagt at han måtte be passasjerene om å slutte å trakassere en flyvertinne, som kapteinen - etter å ha gitt flere advarsler - måtte be om å holde seg nær cockpiten, slik at hun unngikk videre fornærmelser», forteller rapporten, ifølge NBC.

Flyvertinnen påpeker at det var snakk om verbal trakassering.

I ARRESTEN: 23. januar ble Justin Bieber (19) pågrepet for fyllekjøring. Foto: AP

Narkohunder undersøkte flyet

Da privatflyet landet på en småflyplass i Teterboro i New Jersey, ble flybesetningen og passasjerene møtt av det amerikanske narkotikapolitiet DEA, samt representanter for tollvesenet og grensepolitiet.

Det skal fortsatt ha vært marijuanarøyk i kabinen da flyet ble undersøkt, ifølge rapporten.

Bieber skal ha innrømt å ha røyket marijuana og å ha drukket alkohol, men uttalte at han ikke hadde mer narkotika på seg ved ankomst.

Narkotikahundene på Teterboro fant heller ikke mer marijuana på flyet.

Slapp fri

Ingen i flybesetningen ønsket å anmelde passasjerene, så Bieber, faren og vennene fikk lov til å fortsette turen mot New York uten noen form for siktelse.

Det kanadiske popidolet har vært i hardt vær den siste tiden. I januar ble han arrestert for å kappkjøre med sin Lamborghini i beruset tilstand.

Ikke lenge etter ble Bieber siktet for å ha overfalt en limousinsjåfør i Toronto natt til 30. desember i fjor.

Mange amerikanere har fått nok av popstjernen. Nå ber de president Barack Obama deportere ham til hjemlandet.

LES OGSÅ: Sjokkerer med puppebilde

Den demokratiske Virginia-senatoren Mark Warner (D) er blant dem som har tilbudt å signere underskriftskampanjen som ønsker å sende ungpikeidolet tilbake til Canada.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder