Nye protester i Missouri etter politiskyting

SINNE: Det har vært demonstrasjoner i St. Louis, Missouri, også etter tidligere skytinger. Denne protesten er fra august. Foto:Thomas Nilsson,VG

Moren til 18-åring skutt av politiet: – Politiet lyver hele tiden

Politiet i St. Louis i USA hevder 18-åringen de skjøt var bevæpnet. Moren hans sier han holdt en sandwich, ikke en pistol.

Artikkelen er over fem år gammel

Da 18 år gamle Michael Brown ble skutt av politiet i nærliggende Ferguson i august brøt det ut store opptøyer. Også i St. Louis var det protester i august, etter at en 23-åring be skutt av politiet.

Natt til torsdag var det en ny skyting som forårsaker raseri i USA. En sort 18 år gammel gutt, identifisert som Vonderrit D. Myers, ble drept. Politiets versjon er at gutten åpnet ild mot en politibetjent, som så besvarte ilden. Men moren til offeret, Syreeta Myers, gir det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press (AP) en helt annen versjon: Hun sier sønnen slettes ikke holdt noe våpen. Det var en sandwich han hadde i hånden, sier hun.

– Politiet lyver. De løy om Michael Brown også, sier moren.

20 svarte politiske ledere samlet seg til protest utenfor politihuset og senatoren Jamilah Nasheed sier skytingen er resultatet av «racial profiling».

Nå kreves det en uavhengig gransking, slik som den som gjennomføres etter skytingen i Ferguson, og der politimannen som skjøt Michael Brown risikerer tiltale.

Men politiet i St. Louis sier politimannen har opptrådt korrekt. Ifølge politiet fulgte offiseren, som ikke var på jobb, men som var kledd i uniform, etter tre unge gutter han så løpe vekk. Han tok Myers igjen, kom i klammeri med ham og trodde han så en pistol – men lot være å skyte fordi han ikke var sikker. Da skal Myers ha løpt opp en bakke, før han snudde seg og skjøt. Først da skjøt politimannen tilbake sier politiet.

Politisjefen i St. Louis legger til at de har funnet ballistiske bevis som tyder på at tre skudd ble avfyrt, og at de har funnet en 9 mm pistol.

– Vi skal ha en intern etterforskning for å vurdere om politimannen har opptrådt korrekt, sier politisjef Sam Dotson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder