STILLER IKKE: Sarah Palin har besluttet å ikke stille som kandidat til neste års presidentvalg. Foto: Afp

Sarah Palin stiller ikke i presidentvalget

Tidligere guvernør Sarah Palin ønsker ikke å stille som kandidat i presidentvalget i USA neste år.

Artikkelen er over åtte år gammel

Hun har ventet i det lengste med å bestemme seg, men bekreftet onsdag at hun ikke vil forsøke å bli Republikanernes presidentkandidat.

I et brev til støttespillerne sine skriver Palin at hensynet til familien kommer først. Etter å ha bedt til Gud og vurdert saken i lang tid har hun kommet fram til at hun ikke vil kaste seg inn i valgkampen.

Vil hjelpe andre

Palin, som er populær i den høyrepopulistiske Tea Party-bevegelsen, ønsker i stedet å hjelpe andre republikanske kandidater. Parallelt med presidentvalget skal det også velges nye senatorer og kongressrepresentanter neste år.
«De neste ukene så vil jeg hjelpe til med å koordinere strategier som kan bidra til å skifte ut presidenten, gjenvinne Senatet og beholde Representantenes hus», skriver Palin.

På pinebenken

Den tidligere Alaska-guvernøren var John McCains visepresidentkandidat i valget i 2008. Hun har lenge holdt tilhengerne sine på pinebenken og nektet å svare på om hun ville stille som kandidat nå.

Men i meningsmålingene har hun ligget langt etter flere andre populære republikanere. Den siste tiden har hun vist få tegn til å ville kaste seg inn i valgkampen.

Romny i tet

Palins beslutning ble kjent dagen etter at den republikanske guvernøren i New Jersey, Chris Christie, sa at heller ikke han akter å stille i valget.

Det betyr at Mitt Romney og Rick Perry, sistnevnte er guvernør i Texas, er de mest aktuelle kandidatene fra Det republikanske partiet.

For tiden er det Romney som ligger best an på meningsmålingene. Han er likevel ikke veldig populær blant konservative kristne Tea Party-tilhengere, som mener han befinner seg for nært sentrum i amerikansk politikk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder