Dag Asbjørnsen (54) var på t-banestasjonen: Var vitne til hjerteskjærende scener

Dag Asbjørnsen (54) satt på perrongen på Maelbeek-stasjon da han så et lysglimt og kjente en trykkbølge.

  • Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Asbjørnsen som jobber i EU-kommisjonen i Brussel var tirsdag morgen i nærheten da det gikk av en bombe i et tog på Maelbeek-stasjonen.

Flere titalls skal være drept i angrepene i Brussel tirsdag. Først gikk det av to bomber på flyplassen Zaventem, før det smalt på t-banestasjonen.

Myndighetene har kalt det et terrorangrep.

– Jeg satt og ventet på t-banen på vei til jobben, og plustelig kom det et lysglimt. Det var ingen høy lyd men jeg kjente godt trykkbølgen som fulgte etter smellet. Så kom det masse støv, sier Asbjørnsen til VG, og legger til:

– Plutselig kom det masse folk ut av støvet, og da tenkte jeg at her er det bare å komme seg ut. Sammen med mange andre mennesker forlot jeg t-banen.

Norske Johan var på flyplassen: – Noen skrek «bombe», og da løp hele flyplassen

Mor med baby ropte panisk

På vei ut av Maelbeek oppdaget Asbjørnsen en mor med en liten baby.

– Det så ut som babyen hadde skader og moren ropte panisk. Hun var redd barnet skulle dø. Ved siden av gikk faren med et stor glasskårbit

i armen. Han blødde en del. Vi var en gjeng som forsøkte å hjelpe dem, sier 54-åringen og forteller at hjelpemannskaper kom til stedet etter noen minutter.

– Folk var fulle av støv, mange var sjokkerte, glassdørene var knust og det var glass overalt.

Da VG snakket med ham rundt klokken 13.00 var han hjemme sammen med kone og deres to små barn. De bor like i nærhete av Maelbeek, og får ikke lov å forlate huset. Utenfor står bevæpnet politi og lenger ned i gaten ligger sårede mennesker på gaten.

– Jeg tror de fremdeles henter opp folk fra stasjonene, det ser i alle fall slik ut. Det er brannmenn og helsepersonell overalt her, sier Asbjørnsen.

– Tenkte jeg måtte komme meg ut

PÅ STASJONEN: Dag Asbjørnsen satt på Maelbeek-stasjonen da det gikk av en bombe i et tog i andre enden av perrongen. Foto: PRIVAT

– Dette er helt uvirkelig. Da jeg var på vei til jobb visste jeg at det hadde vært en bombe på flyplassen, men jeg tenkte jeg fikk dra på jobb uansett.

– Da det smalt på stasjonen tenkte jeg med en gang at det var en bombe. Også tenkte jeg at jeg måtte komme meg ut.

Kommentar: Europa angripes

Asbjørnsen var i motsatt ende av perrongen der toget med bomben kom inn, og så derfor få skadede personer.

– I begynnelsen var jeg veldig rolig, og jeg var heller ikke redd. Folk rundt meg gikk kontrollert mot utgangen, og de fleste tenkte vel at de ville komme seg ut, sier Asbjørnsen og legger til:

– Vi har jo opplevd lignende i november, og det er helt et samme nå. Ingen får gå ut og sentrum er avsperret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder