HELIKOPTERET: Et tyrkisk militærhelikopter med åtte personer fra den tyrkiske hæren, som skal ha vært med på kuppet mot regjeringen, landet i Hellas lørdag. Bildet viser helikopteret på Alexandroupolis flyplass. Foto: Panagiota Tsikaki AFP

Hellas vil returnere tyrkisk helikopter fortest mulig

Personellet i helikopteret risikerer å bli utlevert til Tyrkia

Tyrkisk militærpersonell fløy til Hellas i helikopter etter det mislykkede kuppforsøket.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Medlemmer av den tyrkiske hæren har stukket av med et militærhelikopter. Åtte menn landet i Hellas lørdag formiddag. Ifølge The Guardian ble mennene arrestert etter at helikopteret landet i Alexandroupolis.

Ifølge gresk TV kan mennene ha vært involvert i militærkuppet i Tyrkia. Tyrkias utenriksminister, Mevlut Cavusoglu, krever å få mennene returnert. Tyrkias statlige nyhetsbyrå opplyser at luftrommet over den nordvestlige Marmara-regionen har blitt stengt for sivile flyvninger. Stengingen av luftrommet, som er i nærheten av grensene til Hellas og Bulgaria, kommer som følge av kuppforsøket i Tyrkia fredag kveld.

Vil returnere helikopteret

Ifølge en talsperson for greske myndigheter, Olga Gerovasili, er Athens myndigheter i kontakt med regjeringen i Ankara angående landingen av helikopteret.

Gerovasili opplyser at militærhelikopteret har blitt fulgt av to jetfly inn i gresk luftrom, og vil bli fraktet tilbake til Tyrkia så fort som mulig, skriver The Guardian.

– Vi har kontakt med den tyrkiske regjeringen for å arrangere returen av helikopteret så fort som mulig, sier Gerovasili.

Når det gjelder de åtte passasjerene om bord sier hun følgende:– Vi skal følge prosedyrene for internasjonal lov. Men vi skal vurdere seriøst det faktum at de er beskyldt for å ha brutt loven ved å forsøke å kaste et demokrati, i deres hjemland.

Reuters: Tok kontroll over fregatt – marinesjef kidnappet

Samtidig skal en antimyndighetsgruppe ha tatt over en fregatt og tatt lederen for den tyrkiske flåten som gissel ved Tyrkias marinebase Golcuk, samme dag.

Det melder nyhetsbyrået Reuters. Nyhetsbyrået har fått dette opplyst av greske militærkilder. Sjefen for den tyrkiske marinen holdes nå som gissel, opplyser nyhetsbyrået.

Natt til lørdag ble landet utsatt for et forsøk på militærkupp. Tyrkias president Erdogan hevdet like før klokken 12 norsk tid at tyrkiske myndigheter hadde full kontroll på kuppforsøket.

Få oversikt: Dette vet vi om kuppforsøket i Tyrkia.

Nyhetsbyrået AP melder lørdag ettermiddag at fem krigsskip, som ble sendt ut i forbindelse med militærkuppet, nå skal være tilbake i havn. Det kommer ikke frem hvorvidt det overtatte skipet er blant disse, eller om marinesjefen Veysel Kosele var om bord på noen av skipene.

1440 personer skal være skadet i forbindelse med kuppforsøket og 265 personer skal være drept. 2839 personer er pågrepet opplyser statsminister statsminister Binali Yildirim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder