AFP: Ny pågripelse etter Paris-terror

En 29 år gammel mann er pågrepet i Frankrike, mistenkt for å ha hatt tilknytning til terrorangrepene i Paris.

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er det franske nyhetsbyrået AFP som siterer en rettskilde i Paris på dette.

Mannens identitet er foreløpig ikke kjent. Pågripelsen skjedde i Paris-regionen tirsdag som del av etterforskningen av angrepene i Paris.

130 mennesker ble drept og 351 såret i seks angrep i Paris 13. november. IS har påtatt seg ansvar for angrepene. De skjedde koordinert på seks forskjellige steder i den franske hovedstaden. Syv av angriperne ble drept eller sprengte seg selv. En åttende antatt gjerningsmann, 26 år gamle Salah Abdeslam, har siden angrepene vært etterlyst av politiet.

Salah Abdeslam, har siden angrepene vært etterlyst av politiet gjennom Interpol, Europol og Schengen Information System (SIS).

Stoppet av politi

Salah Abdeslam ble dagen etter terrorangrepene stanset av fransk politi i en rutinekontroll nær grensen til Belgia, men ble ikke pågrepet, og fikk kjøre videre. En barndomsvenn var på kafé sammen med han dagen etter terroren. Navnene på de antatte gjerningspersonene etter angrepene i Paris var da ennå ikke kjent.

Franske etterretningskilder opplyste i slutten av november at 26-åringen trolig har flyktet til Syria.

En 27-åring, Abdelhamid Abaaoud, blir av franske myndigheter pekt ut som hjernen bak aksjonene. Han var blant tre personer som ble drept i en politiaksjon etter angrepene.

Siden angrepene har politiet gjennomført 2.700 aksjoner. 360 mennesker er i samme periode satt i husarrest flere steder i Frankrike.

(Kilde: VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder