Russlands president Vladimir Putin gir en medalje til parlamentsmedlemmet Andreij Lugovoij, som er ettersøkt i forbindelse med drapet på Putin-kritiker Aleksandr Litvinenko. Foto:Sergei Karpukhin,Reuters

Putin gir medalje til mistenkt for Litvinenko-drapet

Russlands president Vladimir Putin ga mandag en medalje til
den hovedmistenkte for drapet på den tidligere Putin-kritikeren Aleksandr Litvinenko.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den tidligere KGB-agenten og Putin-kritikeren Litvinenko (43) døde i London i 2006 etter å ha blitt forgiftet med en polonium-isotop.

Han bodde i eksil i den britiske hovedstaden, og London-politiet har etterlyst Andreij Lugovoij og en annen påstått FSB-agent for giftdrapet.

De to er ønsket til avhør, men Lugovoij nekter for at han har noe med drapet å gjøre eller at han har jobbet for sikkerhetstjenesten FSB, en av KGBs etterfølgere.

Mandag ga Putin nasjonalisten og parlamentsmedlemmet Lugovoij en medalje for «tjeneste for fedrelandet». Ifølge Kreml får han medaljen for «hans store bidrag til utviklingen av Russlands parlamentariske system og hans aktive rolle i den lovgivende forsamlingen».

På dødsleiet beskyldte Litvinenko Putin for å stå bak forgiftningen av ham, men Kreml nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Russland har også nektet å utlevere Lugovoij til Storbritannia for avhør.

Les også:Han fulgte Likvinenko inn i døden

FORGIFTET: Aleksandr Litvinenko ble forgiftet og døde han på sykehuset. Foto:AFP,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder