RULLER INN: Tyrkia fortsetter militæroffensiven mot den kurdiske YPG-militsen i Nord-Syria. Foto: Umit Bektas, Reuters/Scanpix

Melder om mange sivile drept i tyrkiske angrep i Syria

Tyrkia fortsetter angrepene mot den kurdiske YPG-militsen nord i Syria og eksilgruppa SOHR melder om store sivile tap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Minst 35 sivile er drept og 75 er såret i tyrkiske fly- og artilleriangrep mot landsbyene Jeb el-Kussa og Al-Amarna i Aleppo-provinsen, opplyser den syriske eksilgruppa The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tilstanden til mange av de sårede skal være alvorlig, melder NTB.

De to landsbyene ligger drøyt 10 kilometer sør for Jarablus, som tyrkiske regjeringsstyrker gjenerobret fra den ytterliggående islamistgruppen IS tidligere i uka.

I en uttalelse etter nyhetsmeldingene om sivile tap, opplyser Tyrkia at de har drept 25 terrorister i Syria, skriver Al Jazeera.

Bakgrunn: Tyrkiske stridsvogner rullet inn i Syria: «Skal renske grensen for terrorister»

Militæroffensiv

Tyrkia innledet onsdag en stor militæroffensiv i Nord-Syria og har sendt over 50 stridsvogner og nærmere 400 soldater over grensa for å bekjempe IS og kurdisk milits.

Flere hundre tyrkiskstøttede opprørere er også med på intervensjonen og har tatt kontroll over flere landsbyer.

Lørdag kom det for første gang til direkte strid mellom de tyrkiske styrkene og YPG-soldater, noe som skjedde i Al-Amarna.

En tyrkisk regjeringssoldat ble drept og tre ble såret i et rakettangrep mot en tyrkisk stridsvogn.

Les mer: Tyrkia varsler flere angrep i Syria

Krever uttrekkelse

Den kurdiske militsen har fortsatt et nærvær i byen Manbij, drøyt 30 kilometer sør for Jarablus, som de erobret fra IS i begynnelsen av august. YPG-militsen hevder å ha overlatt makten til et såkalt militærråd i Manbij, men for Tyrkia er ikke dette godt nok.

Myndighetene i Ankara krever at den kurdiske militsen trekker seg helt ut av byen og tilbake til østsiden av elva Eufrat. USA, som har støttet YPG-militsen militært i kampen mot IS, stiller seg bak Tyrkias krav.

Kilder: NTB og Al Jazeera

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder