BLODIG: Thailandsk politi undersøker åstedet der en bombe gikk av på markedet i Klong Toey på nyttårsaften. Ytterliggere to bomber gikk av noen timer senere. Foto: EPA

Tre nye bombeeksplosjoner i Bangkok

Utlendinger skadet

(VG Nett) Ytterligere tre bomber har gått av i den thailandske hovedstaden på nyttårsaften. Minst åtte utlendinger skal ha blitt skadet.

Rima Iraki
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

To nye bomber gikk av i Bangkok rett etter midnatt lokal tid. Minst 10 mennesker ble skadet, inkludert seks utlendinger, melder en thailandsk tv-stasjon.
To serbere, to briter, en ungarer og en amerikaner, var blant de skadede, ifølge nyhetsbyrået AP.

SE VGTV: Her gikk bombene av

Meldingen kommer kun timer etter at seks bomber rystet Bangkok og førte til at to personer ble drept. I tillegg ble minst 26 personer skadet.

Dermed er antall skadede opp i 34 personer. Men ifølge utenriksdepartemenet har ingen nordmenn blitt rammet av bombene.

- Vi har ikke mottatt noen meldinger fra verken lokale myndigheter eller nordmenn i området. Ambassaden undersøker saken nærmere, opplyste UDs pressevakt, Bjørn Jahnsen, til VG Nett i ved 18-tiden.

Norsk UD skriver i en melding på nettet at «nordmenn i Bangkok rådes til å unngå større folkemengder, følge med i mediene og lytte til råd fra lokale myndigheter».

LES OGSÅ:Norske Geir Emil: - Det var et helvete å komme seg ut

Thailandske myndigheter valgte søndag kveld å avlyse de planlagte arrangementene i sentrum av Bangkok.

Eksploderte ved telefonkiosk

De seneste eksplosjonene fant sted like ved Central World Plaza, et kjøpesenter i sentrum av hovedstaden. En utlending mistet benet sitt under eksplosjonen.

- Bomben eksploderte i en telefonkiosk ved Central World Plaza. De sårede er sendt til politisykehuset. Seks utlendinger og en thailender ble såret, sier oberst Vanlop Patummaung.

Ifølge helsedepartementet i Thailand er imidlertid minst ti såret i det siste angrepet, og åtte av dem skal være utlendinger.

- Vi vet ikke når bomben ble plassert der, ettersom vi gjennomsøkte området nøye før feiringen, fremholder obersten.
Enda en bombe eksploderte i området like etter, men ingen skal ha kommet til skade denne gangen.

En person arrestert

Thailandske myndigheter arresterte en person med en bombe, like etter at de seks første bombene gikk av i hovedstaden på nyttårsaften, og drepte to personer. Eksplosjonene gikk av samtidig ved 13.30-tiden norsk tid.
Mannen skal ha båret på en bombe da han ble arrestert, melder Sky News.

Motivet for eksplosjonen er fremdeles ukjent, og ingen har påtatt seg ansvaret.

Bombene kom som en avslutning på et turbulent år i den asiatiske nasjonen, som har vært preget av politisk ubalanse, militærkupp og religiøse oppstander.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder