USA utlover dusør for spansk-syrisk terrorist

USA utlover drøyt 31 millioner kroner for Abu Musab al-Suri, som angivelig skal være en av al-Qaidas fremste eksperter på masseødeleggelsesvåpen.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Al-Suri, som også er kjent under navnet Mustafa Setmariam Nasar, har både spansk og syrisk statsborgerskap, og er ifølge amerikanske myndigheter en sentral skikkelse innen terrornettverket al-Qaida.

-Han er medlem av al-Qaida og har mottatt trening i terroristleirene Derunta og al-Ghuraba i Afghanistan, sier en talsmann for amerikansk UD.

Selv har al-Suri ifølge amerikanske myndigheter "trent terrorister i gift og kjemikalier", men det er uklart hvor dette skal ha funnet sted.

Al-Suri blir også beskrevet som en alliert av Abu Musab al-Zarqawi, jordaneren som ifølge USA er en sentral skikkelse bak den væpnede motstanden mot amerikanerne og deres allierte i Irak.

Sikkerhetseksperter tror likevel ikke det er al-Suris eventuelle rolle i Irak som ligger bak dusøren som nå utloves, snarere en beslutning om å trappe opp innsatsen for å hindre at al-Qaida tar i bruk masseødeleggelsesvåpen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder