London Bridge-angripere hadde 13 brannbomber i varebil

Terrorangrepet ved London Bridge kunne gått mye verre, hadde terroristene klart å gjennomføre det de hadde planlagt.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Lederen for de tre angrepsmennene – Khuram Butt – forsøkte først å leie en 7,5 tonn tung lastebil for å utføre forrige ukes angrep, men betalingen hans gikk ikke igjennom, opplyste britisk politi fredag.

Dermed endte de i stedet med å leie en mindre Renault varebil som de brukte til å meie ned fotgjengere på broen før de gikk løs på folk med kniver i Borough Market.

Terroristene fylte bilen med sandsekker, trolig for å få mer vekt på bilen, skriver Sky News.

Etterforskerne fant også 13 molotovcocktails og to blåselamper i varebilen. Brannbombene var laget av vinflasker fylt med lighetgass.

Fotograf havnet i dramaet: Mener dette bildet viser skutt terrorist

Rosa kniver

Angriperne brukte rosa keramiske kniver med 30 centimeter lange blad før de ble skutt og drept av politiet.

En av terroristene hadde brukt gaffatape og festet kniven til håndleddet sitt.

Politiet vil gjerne ha tips om de noe uvanlige knivene.

– Vi har jobbet døgnet rundt for å forstå hva disse mennene gjorde i tiden opp mot terrorangrepet, men vi trenger å vite mer om disse uvanlige knivene. Hvor kommer de fra? Hvor kan terroristene ha kjøpt det? Hvis du vet noe om denne type kniver, ta kontakt. Det kan være avgjørende for vår etterforskning, sier Dean Haydon, i Scotland Yards antiterrorgruppe, ifølge Sky News.

I alt åtte mennesker ble drept i terrorhandlingen. Tre av dem ble drept da de ble truffet av bilen, mens fem ble stukket i hjel, ifølge etterforskerne.

Terrorangrepet skjedde snaut to uker etter at 23 mennesker ble drept av en selvmordsbomber i Manchester og snaut tre måneder etter Westminster-angrepet i London, hvor fire personer ble drept.

Les også: Disse ble drept i London-angrepet

(NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder