DRØMMER OM TOPPTUR: Den 85 år gamle klatreren Min Bahadur Sherchan fra Nepal peker på et kart som viser ruten opp til verdens høyeste fjell. Nå håper han å kunne bestige de 8.848 høydemeterne for andre gang. Foto: Niranjan Shrestha AP

85-åring vil bli eldstemann på Mount Everest

En nepalsk mann som tidligere satte verdensrekord da han som 76-åring ble den eldste til å bestige Mount Everest, håper å sette ny rekord.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

85 år gamle Min Bahadur Sherchan planlegger å klatre til topps på verdens høyeste fjell neste måned, ni år etter at han ble verdens eldste til å bestige Mount Everest.

Sherchan sier han ønsker å sette ny rekord for å være en "inspirasjon for menneskeheten" og sende en beskjed til alle om at alder ikke er noen hindring.

Les også: Frykter at Mount Everest har krympet

85-åringen, som har 17 barnebarn og seks oldebarn, klatret først til topps på det 8.848 meter høye fjellet i mai 2008, da han var 76 år gammel. Japanske Yuichiro Miura overtok rekorden i 2013, da han som 80-åring fullførte den lange veien opp til toppen av Mount Everest.

Sherchan har planlagt nye forsøk tidligere, blant annet ble forsøket hans i 2015 avbrutt etter at et jordskjelv utløste et snøskred som tok livet av 19 personer på fjellet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Les også: Verdenskjent klatrer funnet i isbre etter 16 år

– Jeg er trygg på at jeg skal klare det denne gangen, sier den fjellvante nepaleren. Han reiser sammen med seks guider, og sier at dersom han setter ny verdensrekord, så vil han bruke oppmerksomheten til å reise til konfliktområder og jobbe for verdensfred.

– Etter at jeg blir den eldste til å klatre opp Everest, så kommer folk til å lytte til kampanjen min for verdensfred, sier han.

HÅPER Å NÅ TOPPEN: 85-årige Sherchan har planer om å stå på toppen av Mount Everest neste måned. Første gang han besteg fjellet var han 76 år gammel. Foto: Niranjan Shrestha AP

Les også: Norsk 12-åring på Mount Everest

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder