DJ-president spilte opp til nyttårsdans

Nordmenn kan ikke regne med mer nyttårsmoro fra statsministeren enn en tale 1. januar. I Turkmenistan stiller presidenten opp som DJ for å underholde landets TV-seere.

Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov sørget i år personlig for å sette landet sitt i riktig stemning til nyttårsaften. 30. desember viste den statlige TV-kanalen Turkmen Owazy en times oppladning til den store kvelden.

Mens gjestene danset og koste seg, sto presidenten på scenen, bak en musikkkonsoll med flere knapper og blinkende lys enn Millennium Falcon. En skjerm bak statslederen sørget for relevante illustrasjoner, for eksempel bilder av den turkmenske hesterasen akhal-teke, som Berdymukhamedov hyller i en sang han selv har komponert.

I en time spilte presidenten utvalgte låter, og forklarte underveis hvordan DJ-settet fungerer, hvordan man kan mikse musikk og bruke spesielle effekter, skriver nettavisen Chronicles of Turkmenistan.

Universalgeni

Det er ikke første gang Berdymukhamedov har vist sine musikalske talenter. Julen 2018 fremførte han en sang sammen med barnebarnet sitt. De to fortsatte det musikalske samarbeidet med en raplåt som ble spilt på turkmensk TV i april 2019.

PARTYPRESIDENT: Gurbanguly Berdymukhademov spilte for studiogjestene i en time.

Turkmenske TV-seere er vant til å se presidenten sin på skjermen. Berdymukhamedov gjøremål er hovedoppslag i de fleste nyhetssendingene. Da presidenten forsvant fra mediene i flere uker i sommer, spekulerte folk i at han var død eller alvorlig syk. Men etter én måned vekk fra rampelyset gjorde han et spektakulært comeback.

Den turkmenske presidenten liker tydeligvis å utfolde seg utenfor den politiske arenaen. I tillegg til å komponere og fremføre låter, har 62-åringen gitt ut flere bøker, blant annet om turkmenske hester og tradisjonell plantemedisin.

Berdymukhamedov, som er utdannet tannlege, er også en aktiv idrettsmann. Han har deltatt i både billøp og hesteveddeløp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder