– Det er ikke min kjæreste!

Det skal den kvinnelige selvmordsbomberen ha ropt før hun sprengte seg selv i luften

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dette skal fremkomme i et amatørlydopptak kringkastet av den private franske tv-kanalen TF1 av det som skal ha funnet sted da politiet aksjonerte mot en leilighet i Saint-Denis i Paris tidlig onsdag morgen.

I opptaket skal politiet rope; – Hvor er han, din kjæreste?

Kvinnen skriker så to ganger – Det er ikke min kjæreste!

Kraftige smell

Vitner på stedet har tidligere fortalt at de hørte flere kraftige smell under den over syv timer lange aksjonen.

Det var klokken 04.30 natt til onsdag at bevæpnede spesialstyrker gikk til aksjon mot en leilighet i Saint-Denis nord i Paris. Et stort område ble avsperret, og beboere ble evakuert.

Stort bildegalleri: Se VG-fotografens bilder fra dramaet

Det oppsto en voldsom skuddveksling mellom gjerningspersonene som var inne i leiligheten og politiet, og flere politimenn ble lettere skadet.

Ikke identifisert

Onsdag kveld opplyser statsadvokat François Molins at de to terrormistenkte som døde i aksjonen i forstaden Saint-Denis, ikke er identifisert. Det melder NTB.

Abdelhamid Abaaoud og Salah Abdeslam er ikke blant de åtte som ble pågrepet i politiaksjonen, ifølge Molins. Abaaoud skal være hjernen bak terrorangrepene i Paris.

Statsadvokat Molins beskriver et kaotisk og svært utilgjengelig åsted. Bygningen der de terrormistenkte hadde forskanset seg, står i fare for å rase sammen, og en etasje har kollapset.

– Vi kan ikke gi dere identiteten til de døde, likene er svært ille tilredt. Vi kan bare si at minst to er døde. Minst en terrorist sprengte seg selv i luften, sier Molins ifølge NTB.

29 år gamle Abaaoud blir omtalt som «en av de mest aktive ekstremistene» i terrororganisasjonen IS, og er knyttet til en rekke terrorangrep i Europa tidligere i år.

Få oversikt: Dette er Paris-terroristene

Onsdag ettermiddag kunne franske myndigheter bekrefte at de terrormistenkte i leiligheten planla et terrorangrep mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris.

– Vi har avverget et nytt terrorangrep. I går kveld ble det besluttet å aksjonere, sa regjeringstalsmann Stephane Le Foll på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder