KOMMER TIL MUSEUMSÅPNING: Barack Obama. Foto: AFP

Obama til åpning av Snøhetta-museum

President Barack Obama skal være til stede ved åpningen av 9/11 Memorial Museum i New York, der det norske arkitektfirmaet Snøhetta har bidratt med design.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Seremonien finner sted torsdag.

Inngangen til museet er en paviljong Snøhetta har tegnet. I en pressemelding skriver firmaet at minnestedet for World Trade Centre skal bære med seg kraften av sin historie kombinert med nytt håp for fremtiden.

Allerede i 2004 ble Snøhetta hyret til oppdraget.

KONTROVERSIELT: Etter mange forsinkelser skal 9/11 Memorial Museum i New York nå åpnes. Foto: AP

Det har imidlertid ikke vært en uforstyrret prosess å lage et minnesmerke etter den skjebnesvangre morgenen 11. september 2001, hvor nesten 3000 mennesker mistet livet i den verste terroraksjonen på amerikansk jord etter 2. verdenskrig.

Museet gjøres tilgjengelig for publikum 21. mai. Det er 11.500 kvadratmeter stort.

Mange hundre gjenstander knyttet til tragedien stilles ut. Alt fra flyvrakrester til knuste brannbiler og trapper som ble brukt som fluktvei i infernoet som oppstod etter at to passasjerfly ble styrtet inn i de to WTC-tårnene.

Nederst i museet, som ligger under bakkeplan, oppbevares likrester som fortsatt ikke er identifiserte. Dette er blant kontroversene som har vært med på å forsinke åpningen av museet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder