VOKTER SYKEHUSET: Væpnet fransk politi vokter Pasteur sykehus dagen etter terrorangrepet i Nice. Foto: Jean-pierre Amet Reuters

Etterlyser foreldrene til skadede barn etter Nice-terroren

Flere barn svever mellom liv og død, ifølge The Guardian

NICE/OSLO (VG) Foreldrene til flere barn som er innlagt på et sykehus i Nice etter terroren, har ikke latt seg spore opp. Tre danske barn er ikke gjort rede for, melder danske TV 2.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

SAVNER BROREN: Faycal Echikr savner broren etter angrepet i Nice torsdag kveld. Foto: Claes Frisk / VG

Den britiske avisen The Guardian skriver at tre til fire barn svever mellom liv og død på sykehus etter det grufulle angrepet i Nice torsdag kveld. De siterer en lege på intensivavdelingen.

Tre danske barn og deres mor skal være blant de savnede, melder en talsmann for det danske utenriksdepartementet til dansk TV 2.

Minst 84 mennesker er drept, og minst av dem er 10 barn. 202 er såret etter angrepet i Nice torsdag kveld, sier François Molins i franske påtalemyndigheter fredag ettermiddag.

Blant de overlevende er tilstanden kritisk for 52 mennesker. 25 holdes i kunstig koma.

Jente kastet ut av rullestol

Ifølge legen The Guardian har snakket med hadde barna som er kritisk skadd fått sterke «bilkrasj-skader», med brukne ben og blødninger. En ung funksjonshemmet jente skal også ha blitt kastet ut av rullestolen sin under angrepet.

– Barna er fysisk hardt skadet, men også veldig skadet følelsesmessig, sier legen.

Den franske presidenten er sint på vegne av barna.

– Det er flere unge barn som kom for å se fyrverkeri med sine familier, som ble kjørt ned bare for å tilfredsstille ondskapen til en person eller muligens en gruppe, sier Frankrikes president Francois Hollande.

Flere barn savner foreldre

Helsepersonell opplyser at det ved en politistasjon i nærheten oppholder seg en gruppe barn som har kommet bort fra sine foreldre, melder Sky News.

– De vil ikke si hvor mange det dreier seg om. De vil ikke si om de er døde eller bare kommet fra hverandre, sier reporter Sam Kiley ved Pasteur sykehus til Sky News.

Franske myndigheter beskriver arbeidet med å identifisere alle ofrene som svært krevende, og viser til at dette kan ta tid.

Eks-kona i avhør

Etterforskingen etter Nice-angrepet har fortsatt med full kraft gjennom dagen.

Like etter klokka 16 kom det fram at eks-kona til den mistenkte etter Nice-angrepet skal være i avhør hos politiet, skriver nyhetsbyrået AFP klokka.

Tidligere i dag var VG på stedet da en kvinne ble ført ut fra en adresse knyttet til gjerningsmannen.

Bakgrunn: Minst 84 drept da lastebil kjørte inn i folkemengde

Les også: Politiet aksjonerte på flere adresser - kvinne ført vekk av politiet

Foto:

Twitter-etterlysninger

På Twitter er det opprettet flere kontoer der folk som savner noen de kjenner, kan sende inn sine etterlysninger.

– Leter du etter noen du kjenner som var i Nice under angrepet, så send oss en beskrivelse, skriver Recherche NICE på sin konto.

Franske myndigheter har opprettet en krisetelefon for alle som er berørt av angrepet.

De har også erklært tre dagers landesorg fra lørdag av etter terrorangrepet i Nice, ifølge statsminister Manuel Valls.

Samtidig som desperate pårørende forsøker å skaffe seg oversikt over sine, har politiet aksjonert mot flere adresser i byen. Adressen knyttes til mannen som pekes ut som den mistenkte gjerningsmannen: 31 år gamle Mohamed Labouaiej Bouhlel.

Hollande til sykehuset

Utenfor Pasteur-sykehuset er 50-60 reportere og kameramenn fra en rekke land samlet. Den eneste pårørende til stede er Faycal Echikr fra Gent i Belgia. Han savner en av sine nærmeste: Broren.

Da VG var utenfor sykehuset fredag ettermiddag, ankom også president François Hollande sykehuset. 39 minutter tok det fra han svingte inn foran sykehuset til han kjørte videre.

Bakgrunn: Minst 84 drept

Minst 84 mennesker ble drept da en lastebil i 22.30-tiden kjørte inn i en stor folkemengde som var på Promenade des Anglais for å feire den franske nasjonaldagen.

Utenriksdepartementet i Oslo har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn er drept eller såret i angrepet.

Amerikanske myndigheter opplyser at to av deres statsborgere ble drept i angrepet. Det er ifølge amerikanske medier snakk om en mann i 50-årene og hans elleve år gamle sønn.

– Vi uttrykker får dypeste medfølelse til familien og vennene til de drepte, sier talsperson John Kirby i det amerikanske utenriksdepartementet.

Ifølge det russiske utenriksdepartementet er det minst én russer blant de døde. Det skal også være en ukrainer og en sveitser på listen over ofre, melder NTB.

Lastebil-massakre i Nice: Dette har skjedd

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder