ANKLAGES: Etter sjokkopptaket som ble lekket forrige uke har det ballet på seg for Trump, som benekter alt. Foto: Mike Segar Reuters

Flere kvinner anklager Trump for antasting

Til sammen fire kvinner har stått fram siden onsdag med alvorlige anklager mot republikanernes presidentkandidat. – Absurd, svarer Trump-leiren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De fire kvinnene har stått fram i kjølvannet av den lekkede videoen hvor Donald Trump snakker om å klå på kvinner. Under debatten natt til mandag norsk tid var Trump krystallklar på at det bare var prat, og at han aldri har gjort det han beskriver i opptaket.

Hevder hun ble antastet på fly

– Jeg ville slå TV-skjermen, sier Jessica Leeds (74) til New York Times.

Hun hevder nemlig at presidentkandidaten antastet henne under en flytur for 30 år siden. Det skal ha skjedd da både hun og Trump reiste på første klasse til New York. De to skal aldri ha møttes før, men ifølge henne skal Trump ha tatt tak i brystene hennes og forsøkt å skyve hånden oppunder skjørtet hennes.

– Han var som en blekksprut. Hendene hans var over alt, sier hun til avisen og legger til:

– Det var et overgrep.

Hevder hun ble kysset på munnen

Også amerikanske Rachel Crooks forteller avisen om et ubehagelig første møte med Donald Trump. Det skal ha skjedd i 2005, da hun møtte ham for første gang ved heisen i Trump Tower.

Ifølge Crooks skal Trump ha holdt fast i hånden hennes og kysset henne både på kinnene og på munnen.

– Det var så upassende. Jeg ble så opprørt over at han så på meg som så lite verdt at han kunne fjøre noe sånt.

Lest denne? Kirk (55) bestemte seg for å stemme på Trump etter skandalevideoen

I en pressemelding kaller Trumps valgkampanje hele saken for fiksjon.

– Det er absurd å tenke at en av de lettest gjenkjennelige næringslivslederne på planeten med lang tradisjon for å styrke kvinner i sine selskaper ville gjort de tingene som det hevdes i denne saken, og det at dette først blir kjent flere tiår senere i innspurten av presidentvalgkampen bør si alt, sier talsmann Jason Miller i pressemeldingen.

Han hevder New York Times publiserer et falskt og koordinert karakterdrap på Trump.

– Å gå flere tiår tilbake i et forsøk på å sverte Trump bagatelliserer seksuelle overgrep, og det er et nytt lavmål for hvor langt mediene er villige til å gå i sine forsøk på å avgjøre dette valget.

Ifølge journalisten Megan Twohey kalte Trump henne «et motbydelig menneske» da hun spurte han om anklagene.

Natt til onsdag meldte CBS at Trumps advokat har sendt et brev til New York Times der han sier de skal gå til søksmål på grunn av anklagene som er trykket trykket. I tillegg truer advokaten med å saksøke avisen fordi de tidligere i oktober publiserte det som skal ha vært Trumps selvangivelse.

– Tvang tungen ned i halsen på meg

Journalisten Natasha Stoynoff dekket Trump i 2005 for People. Onsdag fortalte hun historien om det påståtte overfallet i magasinet.

Stoynoff var på oppdrag på luksuseiendommen Mar-a-Lago i Florida, for å intervjue Trump og kona Melania. På et tidspunkt gikk hun for å skifte, og da skal Trump ha tatt med seg Stoynoff rundt i huset for å vise fram et «spektakulært» rom.

I det de kom inn sier journalisten at Trump smalt døren igjen bak dem, dyttet henne opp etter veggen og «tvang tungen sin ned i halsen» hennes.

Hun skal ha kommet seg løs og unnsluppet da Trumps butler kom inn i rommet like etter.

En talsperson for Trump sier til People at anklagene er fabrikkerte.

Hevder hun ble befølt på konsert

36 år gamle Mindy McGillivray var selv flere ganger på Mar-a-Lago for rundt 13 år siden. Under et konsertarrangement jobbet hun som assistent for en fotograf-bekjent da hun hevder hun ble befølt av Donald Trump, skriver Palm Beach Post.

På et tidspunkt kjente hun noe bak seg, og da hun snudde seg sto Trump der. Kvinnen er sikker på at det var med vilje.

– Det var ganske nært midt på rumpa. Jeg skvatt. Jeg hoppet til, sier hun til avisen.

Trumps kampanje har ikke svart på påstandene.

Ville date ti-åring

I tillegg til den påståtte antastingen har det dukket opp nye gamle Trump-kommentarer som fremstår i et grelt lys etter det som har kommet fram de siste dagene.

I et klipp fra Entertainment Tonight publisert av CBS fra 1992 har presidentkandidaten en gruppe tiåringer på besøk i Trump Tower. Etter å ha snakket med én av dem snur han seg til kamera og sier:

– Jeg kommer til å date henne om ti år. Kan du tro det? spør den da 46 år gamle Trump.

Dessuten hevder to tidligere misse-deltakere at Trump skal ha kommet inn i garderoben der kvinnene skiftet. Til CNBC sier Tasha Dixon, som var Miss Arizona i 2001, at kvinnenes første møte med Trump var i garderoben mens de skiftet til bikini.

– Han kom bare rett inn. Det var ikke tid til å kle på seg en morgenkåpe eller klær eller noe sånt. Noen av jentene var toppløse, andre var nakne, sier hun til CNBC.

Til Buzzfeed News sier Mariah Billando, som er tidligere Miss Teen Vermont, at Trump kom inn i garderoben deres også.

– Jeg husker at jeg tok på kjolen min veldig fort fordi jeg tenkte «Herregud, det er en mann her inne», hevder hun.

Billado mener å huske at Trump skal ha sagt noe sånt som «slapp av, jenter, jeg har sett alt før».

Disse påstandene har ikke Trumps valgkampanje kommentert.

Clinton øker forspranget

En rekke republikanere har trukket sin støtte til Donald Trump etter at videoen der han snakker nedlatende og seksualiserende om kvinner ble lekket i forrige uke.

Videoen var også tema under presidentdebatten i St. Louis, hvor beskyldningene haglet begge veier. Flere har beskrevet debatten som «den styggeste i amerikansk historie».

Trump takker for at han dumpes av egne: «Nå er lenkene tatt av»

I etterkant av videoen og den påfølgende TV-debatten har Hillary Clinton økt sitt forsprang til motstanderen. Nå hevder Clinton at Trump-kampanjen er blitt desperate.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder