HØYRE HÅND: Skulder ved skulder står kampanje- og pressesjef Corey Lewandowski ved presidentkandidat Donald Trump under en pressekonferanse i Palm Beach i Florida i USA 15. mars. Foto: Joe Skipper Reuters

Trump i trøbbel: Rådgiver siktet for overfall

... og toppstrateg betegner Trump som «et monster»

Det siste døgnet har vært et mareritt for Donald Trump:
Først trakk en toppstrateg seg og advarte velgerne mot å stemme på ham, så ble en av hans aller nærmeste rådgivere siktet for overfall på en reporter.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tirsdag ettermiddag tok politiet i Jupiter i Florida i USA ut en siktelse mot presidentkandidat Donald Trumps pressesjef Corey Lewandowski, melder Palm Beach Post.

Pressesjefen er siktet for kroppskrenkelse etter at han angivelig skal ha overfalt en reporter fra nyhetsbyrået Breitbart.

Slik kan han stoppes: Trikset som kan knuse Trump

I en epost fra Trump-kampanjen skriver de at Lewandowski er «absolutt uskyldig».

Sier hun ble overfalt

Reporteren, Michelle Fields, har forklart offentlig og til politiet at hun intervjuet Donald Trump gående etter en pressekonferanse. Underveis i intervjuet sier Fields at hennes venstre arm ble grepet hardt tak i av Lewandowski før han dro henne bakover og presset henne mot bakken, slik at han selv kunne passere og komme nærmere Trump.

I en Twitter-melding har Fields selv lagt ut et bilde for å dokumentere blåmerkene hun sier hun pådro seg i overfallet.

Trumps valgkampanje og Lewandowski selv har blankt avvist påstandene fra Fields, og i en Twitter-melding fra Lewandowski hevder han at han aldri har hverken tatt på eller møtt Fields noen gang.

Kaos på Trump-arrangement: Demonstrant stormet scenen

Er siktet

Men tirsdag valgte altså politiet å sikte Lewandowski. Det skjedde blant annet etter at politiet hentet ut en overvåkningsvideo, som de mener bekrefter reporterens versjon av hendelsen.

Lewandowski har nå hyret advokater til å forsvare seg. Blant dem er den tidligere statsadvokaten Kendall Coffey, som i 1996 måtte gå av etter at han skulle ha bitt en stripper som gikk under navnet «Tiffany», skriver Slate.

Det skjedde bare ett døgn etter at en annen skandale rammet mannen som nå er favoritten til å bli presidentkandidaten for Republikanerne i USA:

«Har skapt et monster»

Mandag gikk nemlig toppstrategen i en av Trumps støttegrupper av med umiddelbar virkning. Stephanie Cegielski sier hun ble hentet inn for å lede støttegruppen «Make America Great Again Super-PAC» i fjor sommer, men at hun til slutt har innsett at Trump er fullstendig uforberedt på å bli president.

I et åpent og brutalt brev forklarer hun hvordan hun har mistet troen på sin egen kandidat.

«Selv ikke Trumps nærmeste rådgivere trodde ikke at han ville gjøre det så godt. Målet var å få «The Donald» til å nå et tosifret nivå på målingene og få nest flest delegater til landsmøtet. Det var alt. Trump-leiren ville ha vært fornøyde med å få 12 prosent og ta andreplassen etter en kandidat som kanskje kunne fått 50 prosent. Hans kandidatur var et protest-kandidatur. Og jeg tar nå fullt ansvar for å ha hjulpet til med å skape et monster og vil si ifra til alle dere, som i likhet med meg, ønsket at Trump skulle være ekte vare.»

Videre forklarer Cegielski at Trump ikke bryr seg noe om hva andre mener og ser på seg selv med stjerner i øynene. På den måten er «The Donald sin egen verste fiende». og «Trump bryr seg bare om Trump».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder