SØRGER: Melvin Jones (med ansiktet mot kamera) og Robin Andrews sørger over tapet av søsteren Bettie Jones (55), etter at hun ble skutt og drept da politiet rykket ut til husbråk lørdag morgen. Foto: Abel Uribe , Ap

Politiet i Chicago innrømmer å ha skutt uskyldig kvinne (55)

Bettie Jones (55) åpnet døren da politiet ringte på. De var på utkikk etter naboen hennes, men endte opp med å drepe både henne og en 19 år gammel student.

  • Silje Løvstad Thjømøe

Artikkelen er over fire år gammel

Lørdag morgen rykket politiet i Chicago ut etter å ha fått inn meldinger om husbråk. Fremme på stedet skjøt og drepte en politimann en mannlig student og en mor til fem, melder Reuters.

De drepte var Bettie Jones (55) og Quintonio LeGrier (19), og var begge svarte.

Politiet innrømte senere at Jones' død var både utilsiktet og tragisk.

– Tjenestemennene ble konfrontert av en kamplysten person, noe som resulterte i at en av tjenestemennenes våpen ble avfyrt, og to personer ble dødelig skadet.

– Den 55 år gamle kvinnen ble truffet tilfeldigvis og ble tragisk drept. Departementet uttrykker sin dypeste medfølelse for ofrenes venner og familie.

Hendelsen blir nå etterforsket, og politiet i Chicago har meldt at politimannen som var involvert i hendelsen blir satt til administrative oppgaver de neste 30 dagene.

Les også: Politimann siktet for drapet på Walter (50)

Truet faren med balltre

Politiet sa ikke hva slags tilknytning LeGrier og Jones hadde til meldingen om bråket som var kommet inn.

Ifølge CNN har familien til LeGrier sagt at han en psykisk lidelse, og at han hadde truet sin far med balltre.

Les også: Han ble drapsoffer nummer 425 (krever innlogging)

Det var ifølge CNN faren som ringte politiet, for deretter å ringe naboen Jones, som bodde under LeGrier. Han skal ha sagt at hun måtte åpne døren når politiet ringte på.

Da politiet ankom skal LeGrier fremdeles ha båret balltreet. Det ble da åpnet ild, som var de fatale skuddene som drepte både Jones og LeGrier.

– En uskyldig dame ble skutt fordi politiet var skyteglade. Jeg dro til sykehuset og min sønn hadde sju kulehull i seg, skal LeGriers mor, Janet Cocksey, ha sagt ifølge CNN.

Ordøreren i Chicago, Rahm Emmanuel, sa følgende til ABC News:

– Hver gang en politibetjent bruker makt, fortjener offentligheten et svar. Uavhengig av omstendighetene, vil vi alle sørge når liv er gått tapt i vår by.

Sterke bilder: Blir skutt av politiet mens han ligger nede

Flere politidrap på svarte

I november 2014 ble 12 år gamle Tamir Rice skutt av politiet i Cleveland etter å ha blitt observert i en park med et håndvåpen. Han døde av skadene politibetjenten påførte ham. Politiet offentliggjorde senere en rystende video av hendelsen.

Halvannen uke senere ble en svart mann drept av en politimann, denne gangen i den amerikanske byen Phoenix. Phoenix-politiet skal ha fått tips om at den fargede mannen Rumain Brisbon (34), som satt i en bil utenfor en butikk, drev med salg av narkotika. Brisbon løp avgårde, men da han etter hvert ble innhentet av politiet, ble han skutt to ganger i magen.

På vårparten i år var amerikansk politi involvert i nye episoder. I mars ble en hjemløs person i Los Angeles skutt og drept i et basketak med politiet. Denne episoden ble også fanget på film.

En måned senere avfyrte den hvite politimannen Michael Slager (33) åtte dødelige skudd mot afroamerikaneren Walter Scott, etter at han hadde blitt stoppet som følge av et ødelagt bremselys på bilen sin. Den sjokkerende videoen av episoden ble publisert over hele verden.

Se oversikten: Dette er politiets mange ofre det siste året

I august ble det arrangert en fredelig ettårsmarkering for en av de mest omtalte episodene, politiets drap på den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson i Missouri. Drapet på Brown utløste voldsomme opptøyer i Ferguson.

I september ble USA rystet av en video som viser 28 år gamle Jeremy McDole blir skutt og drept av politimenn. McDole satt i rullestol og ble skutt da han ikke fulgte politiets ordre om å løfte hendene i været.

Se oversikten: Disse politivold-sakene får amerikanerne til å rase

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder