ORDKRIG: President Barack Obama og republikaner Donald Trump.
ORDKRIG: President Barack Obama og republikaner Donald Trump. Foto: AP ,

Obama overbevist om at Trump ikke blir president

Trump slår tilbake: – Et stort kompliment

UTENRIKS

Barack Obama fastslår at han har for sterk tillit til det amerikanske folk til å tro at Donald Trump kommer til å ta over som USAs neste president.

Publisert: Oppdatert: 17.02.16 03:25

– Denne jobben er ikke som å være vert i et talkshow eller reality-program. Den handler ikke om forfremmelse eller markedsføring. Den er krevende, sa presidenten da han møtte pressen i forbindelse med et toppmøte med sørøstasiatiske ledere i California mandag.

Les også: Slik vil Trump få Kim Jong-un til å «forsvinne»

Refser republikanernes retorikk

Til tross for at mangemilliardæren og republikaneren ligger godt an på meningsmålingene, var Obama lar på at han fortsetter å tro at Trump ikke kommer til å bli landets neste president.

– Årsaken til det er at jeg har stor tillit til det amerikanske folk. Jeg tror de anerkjenner at det er en alvorlig jobb å være president, sa Obama.

Samtidig mener presidenten at ikke bare Trumps fornærmelser og kontroversielle utspill, men hele det republikanske feltets retorikk, gir grunn til bekymring.

– Dette er ikke bare Trump. Se på uttalelsene fra de andre kandidatene. Det er ikke én eneste kandidat i det republikanske nominasjonsvalget som mener vi burde gjøre noe med klimaendringene, sier Obama.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Trump var på banen og slo tilbake:

– Det at han sier det er faktisk et stort kompliment.

– Denne mannen har gjort en dårlig jobb, sa Trump, og slaktet blant annet Obamas håndtering av økonomien, innvandring og trusselen fra terrorgruppen IS.

Trump til Obama i 2011: - Jeg er ditt verste mareritt

Langvarig ordkrig

De to politikerne har tidligere vært i tottene på hverandre ved en rekke anledninger.

Trump har tidligere blant annet støttet konspirasjonsteorien om at Obama ikke ble født i USA.

Til tross for teoriens manglende troverdighet, gikk det hele så langt at Obama til slutt så seg tjent med å publisere sin fødselsattest.

Les også: Obama latterliggjorde Trump med Disney-film

VG/NTB

Her kan du lese mer om