Terrordømt viste fingeren til overvåkningskamera

Dette bildet av Boston-bomberen Dsjokhar Tsarnaev ble onsdag lagt frem i retten av påtalemyndigheten.

  • Cathrine Ekehaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette er Dsjokhar Tsarnaev, sa assisterende statsadvokat Nadine Pellegrini til juryen da hun viste frem bildet i rettssalen tirsdag. Det skriver Buzzfeed.

Bildet er tatt 10. juli 2013 inne i 20-åringens varetektscelle, like før han skulle fremstilles for fengsling.

Les også:Wahlberg lager film om Boston-bombene

Juryen skal ta stilling til om Tsarnaev skal få dødsstraff for å være en av to som sto bak bombingen av Boston Marathon i 2013. Tre personer ble drept og over 260 personer ble såret. Alternativt kan han få livsvarig fengsel.

Hans storebror, Tamerlan Tsarnajev, ble drept av politiet i en intens politijakt i etterkant av bombeangrepet.

RETTSTEGNING: Bildet av Tsarnaev som viser fingeren var trykket opp på en stor plakat og vist frem for juryen i dag. Her er rettstegnerens gjengivelse av situasjonen. Foto:Jane Flavell Collins,Ap

Dsjokhar ble senere pågrepet og tiltalt på 30 punkter for bombingen, samt for å ha skutt og drept politimannen Sean Collier. Tidligere i april ble han funnet skyldig av den føderale domstolen i Boston på samtlige av de 30 tiltalepunktene. 17 av de 30 punktene i tiltalen kan straffes med døden – en straff den føderale påtalemyndigheten har begjært.

Bakgrunn:Han kan bli første henrettede på 68 år

Onsdag forklarte politimann Gary Oliveira seg for retten om overvåkningsbildet. Han fortalte at han skrev en rapport om gesten to dager etter den fant sted på cellen.

I Massachusetts ble dødsstraffen avviklet i 1984. Årsaken til at Tsarnajev likevel kan dømmes til døden, er at det er reist føderal straffesak mot ham.

PÅ CELLEN: Bildet er tatt 10. juli 2013, på Dsjokhar Tsarnaevs fengselscelle. Tirsdag ble det lagt frem for juryen som skal avgjøre om 20-åringen skal dømmes til døden eller få livsvarig fengsel. Foto:,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder